O DOČEKU NOVE GODINE

Aca Lukas poručio gradonačelnici Karić: Pjevat ću ja džaba umjesto Severine

Nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM, to bi bila velika sramota, Sarajlije znaju što je muzika, napisao je pjevač

Aca Lukas se oglasio. Instagram

E. Ag.

28.8.2024

Kako smo već objavili, Severina je jedna od izvođača koji će se pojaviti na dočeku Nove 2025. godine u Sarajevu, a za tu priliku bit će izdvojen ogroman novac.

Splićanku je, naime, nakon incidenta sa srbijanskom policijom podržala gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je sve građane Srbije pozvala u njen grad na doček Nove godine.

Pjevač Aca Lukas je na svom storiju prenio tu vijest i obratio se svojim kolegama:

- Volim Srbiju, volim Beograd, volim Bosnu i Hercegovinu, volim Sarajevo, volim Hrvatsku, volim Zagreb... Želim da moje kolege i kolegice ne pljačkaju budžetske pare jer je to novac od svih građana. Pjevat ću u Sarajevu za Novu godinu bez honorara jer nema smisla da nekoga plaćaju 800.000 KM. To bi bila velika sramota! Sarajlije znaju što je muzika.

Lukasov stori na Instagramu. Instagram

Odmah nakon Lukasa, oglasio se i njegov menadžer Saša Mirković i potvrdio njegove riječi.

- Iako imamo zakazanu Novu godinu, spremni smo je otkazati i da Aca Lukas i Folk House bend nastupaju u Sarajevu i to bez honorara. Danas smo se to dogovorili, ako Sarajevo to želi. Znači zabava cijelu noć, a Sarajevo za to neće platiti ni marku! Želimo uz to donirati JU Pazarić kao što smo to već napravili. Pozivam Grad Sarajevo da planirani novac potroši na nešto korisnije građanima, a mi ćemo ih u novogodišnjoj noći zabavljati besplatno - napisao je Mirković.


Podsjetimo, za kompletan događaj dočeka Nove godine u trajanju od nekoliko dana, Grad Sarajevo spremao je izdvojiti 800.000 KM.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.