'NISAM JEDINA'

Evo zašto Aleksandra Prijović nikad nije završila srednju školu: "Sramota me"

Iako je bila odlična učenica, nikada nije završila četvrti razred srednje škole

Aleksandra Prijović. Instagram

E. Ag.

9.9.2024

Najuspješnija pjevačica mlađe generacije Aleksandra Prijović (28) odrasla je u Belom Manastiru, gdje je završila i osnovnu školu Dr. Franje Tuđmana. Bila je odlična učenica i jednom prilikom je osvojila peto mjesto na takmičenju iz hrvatskog jezika.

Nakon osnovne, upisala je i srednju školu, no nije završila četvrti razred.

- Osnovnu školu sam završila u Belom Manastiru i bila sam odličan učenik. Onda sam upisala Drugu srednju školu i završila redovno tri razreda, ali četvrti nisam. Jednostavno, život me odveo na drugu stranu. Kada ti se dogodi nešto o čemu si oduvijek maštao, kao ja o pjevanju, onda zanemariš sve ostalo. Konkretno, ja sam školu - priznala je jednom prilikom Prijović.


Borna Jaksic / PIXSELL

Već u tinejdžerskim danima počela se takmičiti u „Zvezdama Granda“, gdje je osvojila visoko četvrto mjesto, a upravo joj je zbog karijere 'patila' škola.

- Dosta sam putovala zbog takmičenja za Beograd i nastavu sam ostavila po strani. Ne mogu reći da me nije sramota što nisam završila četvrti razred. Kajem se i svakako želim završiti školu - rekla je Aleksandra.

Ipak, pjevačica danas živi svoj san, ali ističe da je obrazovanje bitno.

- Jednostavno me život odveo na drugu stranu. Ja nisam jedina, ima mnogo pjevača, ne samo kod nas već i u svijetu, koji nisu završili školu. Obrazovanje je bitno, ali ako ne završiš školu, ne znači da nećeš uspjeti u životu - izjavila je Prijović.


Instagram

Aleksandrina poznanica iz djetinjstva je prošle godine za jedan medij pričala o njihovim školskim danima u Belom Manastiru.

- Jako me nervira kad ljudi misle da samo zna pjevati. U školi je bila odlična učenica. Malo povučenija dok ne upozna društvo. Ali oduvijek talentirana za pjevanje - priča.

Govorila nam je kako su se vršnjaci nekoć ponašali prema najvećoj domaćoj zvijezdi današnjice.

- Kuća u kojoj je živjela bila je u blizini romskih porodica, a i djed joj je bio Rom. Zbog toga su je znali zadirkivati, i to najčešće curice jer su bile ljubomorne - prisjetila se Aleksandrina osnovnoškolska poznanica, piše 24sata.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.