VELIKI KONCERT

Semir Cerić o spektaklu u Sarajevu za "Avaz": Publika može očekivati samo najbolje od svog Koketa

Premijerno će izvesti novi duet za koji vjeruje da će oduševiti publiku

Cerić: Iznad njegovih očekivanja. Facebook

A. Pehlivan

prije 5 dana

Poznati bosanskohercegovački pjevač Semir Cerić Koke najavio je solistički koncert u Sarajevu povodom velikih 35 godina karijere. Koncert je zakazan za 26. oktobar u Centru "Skenderija“, tačnije dvorani "Mirza Delibašić“.

Pjevač je za "Dnevni avaz“ ekskluzivno otkrio kako protiču pripreme za koncert te šta publika može očekivati od ove noći. Samoj organizaciji je, kako kaže, pristupio odgovorno i s posebnom pažnjom, jer ovo predstavlja još jednu krunu dugogodišnje karijere.

- Pripreme traju uveliko, već sam na kraju jer sam jako ažuran što se tiče toga. Ovo je jedna od najozbiljnijih stvari kada je u pitanju moj muzički život, a ujedno i jedna od najvažnijih – kaže Cerić.

Velika očekivanja

Iako su očekivanja i želje od koncerta bile u superlativu, pozitivno ga je iznenadila odlična prodaja karata i velika zainteresiranost sarajevske publike.

- Prodaja karata je krenula iznad mojih očekivanja, što me malo i zbunilo. Karte se kupuju posljednjih 15 dana, a prodata je ogromna količina – objašnjava pjevač.

Duet s gostom

Na koncertu se mogu očekivati brojna iznenađenja i prepoznatljiva lica koja će još više upriličiti ovaj događaj.

Imena gostiju još nisu poznata, ali Koke je za „Avaz“ specijalno otkrio zanimljive detalje.

- Gosti će biti sigurno, odabrao sam osobe ženskog spola i jednog muškarca, jer su žene pokazale da najviše vole Koketa – našalio se pjevač.

Pjevač priprema četiri nove pjesme. Facebook

Cerić se dotakao i novih projekata te objasnio da će upravo na koncertu premijerno izvesti novi duet koji sprema i za koji vjeruje da će oduševiti publiku.

- Snimio sam tri pjesme, a četvrta se radi sa jednom popularnom gošćom i tada će biti izvedena. Smatram da će ovaj duet biti ozbiljan hit, iako inače ne koristim taj izraz – rekao je Cerić.

Sastanak s publikom

Za kraj, objasnio je šta publika može očekivati od samog koncerta te istaknuo da se radi o vrlo emotivnom trenutku za njega.

- Publika može očekivati samo najbolje od svog Koketa, ja zapravo zakazujem sastanak sa svojom publikom 26. oktobra, ko ne dođe ima neopravdani. Kada je riječ o atmosferi, ljudi otprilike znaju šta ih očekuje – poručio je Semir Cerić Koke.

Dugogodišnje iskustvo

Iako se ne žali na svoj posao, Koke ističe da posao pjevača nekada može biti težak i trnovit, naročito zbog ogromnih poznanstava. Ipak, najvećom pobjedom smatra činjenicu da je prihvaćen od svih naroda koji ga smatraju svojim i cijene njegov rad.

- Dovoljno je da se pogleda tekst pjesme „Kafanica, laganica“, otprilike možete shvatiti koja je moja ličnost i životni putevi – zaključio je pjevač uz posebne emocije u glasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.