PUNOLJETSTVO TAKMIČENJA

Đorđe David za "Avaz" o novoj sezoni "Zvezda Granda": Mora postojati razlika između pravih pjevača i onih koji odgovaraju gazdama kafića

Ne možemo svi da budemo muzičari. Nema dogovora oko glasanja za kandidate. Voja mijenja Saleta

Instagram

prije 2 sata 37 minuta

"Zvezde Granda“, jedno od najgledanijih muzičkih takmičenja, ove godine proslavljaju punoljetstvo, ali i dvadeset godina postojanja. Nova sezona počela je sinoć.

Prednosti i mane

Među članovima žirija i ove sezone bit će Đorđe David, muzičar koji nema dlake na jeziku i vrlo često kritizira kandidate. S druge strane, za njih se srcem bori.

Za "Dnevni avaz“ uoči početka nove sezone otkrio je mnoge promjene koje gledaoce očekuju, a koje se tiču samih kandidata, ali i njega i njegovih kolega u žiriju, kojima će sada biti teže jer su promijenjena pravila igre.

- U prvom dijelu takmičenja, kada se određuje ko će kojeg mentora dobiti odnosno kandidata, nećemo moći vidjeti kandidate, ali ni jedni druge. To je uvedeno kako ne bi postojao bilo kakav dogovor kada je glasanje za te ljude u pitanju. To ima prednosti, ali i mana. No, šou program za to služi, da bi se to neko razmimoilaženje u mišljenju dešavalo, ne samo kada smo u pitanju mi kao žiri, nego kada su u pitanju i gledaoci kraj malih ekrana. Promjena je došla tako što je trenutno Vojislav Nedeljković Voja na mjestu Saše Popovića. Sale je na rehabilitaciji i vrlo brzo se vraća, ali Voja se odlično snašao – kazao je David.

Prvi krug

David je i otkrio svoja očekivanja od ovogodišnje sezone takmičenja.

- Još smo u prvom krugu, tako da je jako rano iluzorno pričati o očekivanjima, ali jedna stvar stoji. Od protekle sezone još smo pod visokim kriterijumima kada je pjevanje u pitanju i neophodno je napraviti razliku između pjevača koji svojim nastupima odgovaraju gazdama kafića i onih koji stvarno zaista znaju da pjevaju. Mora, zaista, da postoji, jer ne možemo svi da budemo pjevači – kazao je David.

Šejla Zonić je izvanredna

Đorđe David otkrio nam je ko su mu bili favoriti u prošloj sezoni.

- Prošla sezona, kažu, da je bila jedna od najjačih sezona od kada postoje "Zvezde Granda“. Prošle sezone odmah sam imao svoje favorite, to je moja Julija Petrović, a onda i Miki Sekulovski.

Naravno, kada ne bih spomenuo Šejlu Zonić (pobjednica prethodne sezone, op.a.) bio bih dustabanlija (blento, preneseno značenje, op.a.) kada je muzika u pitanju, jer je ona izvanredna. Govorim o ljudima koji su stigli do finala. Bilo je tu još sjajnih ljudi zbog kojih mi je žao što nisu dogurali tako daleko, a zaslužili su – kazao je David.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.