KCUS

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju operisana bh. džudistkinja Anđela Samardžić

Javila se zbog povrede koljena

Samardžić: Operacija dobro prošla. KCUS

FENA

16.7.2024

Na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a uspješno je operisana reprezentativka Judo saveza Bosne i Hercegovine Anđela Samardžić koja se na ovu Kliniku javila zbog povrede koljena koja je zahtijevala operativni zahvat.

Kućno liječenje

Operacija i postoperativni oporavak na Ortopedskoj klinici KCUS-a uredno su protekli, a bh. džudistkinja je puštena na kućno liječenje.

Predsjednik Judo saveza FBiH i počasni predsjednik Judo saveza BiH Branislav Crnogorac izazio je zahvalnost ljekarima i medicinskom osoblju Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a naglasivši kako se bh. džudsti godinama uspješno liječe na ovoj Klinici.

- Saradnja Saveza sa ortopedima KCUS-a traje više od 15 godina, u smislu zbrinjavanja i saniranja povreda naših sportista. Operativni zahvat koji je urađen našoj reprezentativki omogućit će joj povratak trenažnom procesu i pripremama za predstojeća značajna takmičenja. 

Posebnu zahvalnost izražavamo dr. Edinu Kulenoviću s kojim smo u toku proteklih godina najviše sarađivali ali i svim ostalim doktorima i medicinskim sestrama Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a - kazao je Crnogorac.

Bh. džudistkinja se po završetku operacije odlično osjeća, ne krijući radost zbog povratka normalnom životu i aktivnim treninzima pred predstojeću sezonu.

Povratak treninzima

- Sezona kreće od septembra, do kada vjerujem da ću se u potpunosti oporaviti i vratiti aktivnim treninzima. Bolovi koje sam imala onemogućavali su me u normalnom funkcionisanju, a tegobe su se intenzivirale tokom proteklih dvadesetak dana. Drago mi je da je to sada iza mene i da je operacija odlično protekla – izjavila je Samardžić.

Prim. dr. Edin Kulenović ističe da se potpuni oporavak pacijentice očekuje u narednih dvadesetak dana, kada će moći nastaviti sa započetim aktivnostima u punom kapacitetu.

Operativni zahvat trajao je nepunih sat vremena, uz minimalan boravak na Klinici u trajanju od jednog dana, saopćeno je iz KCUS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.