GOSPODIN ZRAK

Džordan se kladio da će nakon 10 piva dati 40 poena i da će Bulsi pobijediti i dobio je

Majkl Džordan. Agencije

Avaz.ba

12.11.2019

Nekadašnji NHL hokejaš Džeremi Ronik (Jeremy Ronick) ispričao je nevjerovatnu priču o jednom od najboljih košarkaša ikada, a po mnogima najvećem u historiji, legendarnom beku Čikago bulsa Majklu Džordanu (Michael Jordan).

Ronik, koji je također bio velika sportska zvijezda u Čikagu, dok je nosio dres Blekhouksa, u jednom se periodu često družilo sa Džordanom, te se prisjetio jednog događaja koji mu je ostao u pamćenju, prenosi B92.

- Jednom prilikom smo igrali golf i kada sam vezao nekoliko pobjeda spremao sam se da krenem, ali mi Majkl nije dozvolio. Pazite, Bulsi su igrali te večeri protiv Klivlend Kavalirsa, ali me je on natjerao da odigramo još jednu partiju - priča Ronik.

Partija se odužila, na kraju je Ronik opet pobijedio, a Džordan je direktno sa golf terena morao do "Junajted centra" na utakmicu.

- Cijelo popodne smo Majkl i ja pili, sjećam se da je popio preko deset piva i znam da sam se našalio da ću se večeras kladiti na Klivlend s obzirom na njegovo trenutno stanje. On mi je tada rekao, vrlo ozbiljnim glasom: "Slušaj me dobro, kladit ću se s tobom da ću ubaciti preko 40 poena i da će Bulsi pobijediti sa minimum 20 razlike". Rekao sam dogovoreno i pružio ruku. A znate šta je on uradio? Isporučio je Kavalirsima 52 poena, pa su Bulsi pobijedili sa 26 poena - rekao je Ronik. 

Iako Ronik precizirao datum, vjerovatno je mislio na 28. mart 1992. godine, kada je Džordan ubacio 44 poena "Konjanicima" za pobjedu "Bikova" 126:102. Čikago je te godine osvojio titulu, pobijedivši Portland trejl blejzerse.

Bila je tu druga od šest titula, koliko je Džordan, sadašnji vlasnik NBA kluba Šarlot horneta, osvojio sa Bulsima u najjačoj svjetskoj ligi između 1991. i 1998. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.