SVAKI GLAS VRIJEDI

Džanan Musa u izboru za najboljeg košarkaša Eurolige: Evo kako glasati

Zmaj u dresu madridskog Reala briljira ove sezone, a potrebni su mu naši glasovi kako bi se okitio i prestižnom nagradom

Facebook

N. H.

24.4.2023

Zaljubljenici najelitnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi, Eurolige, će moći učestvovati u glasanju za najbolji tim sezone. Izbor navijača će činiti 25 posto od svih glasova, a o tome će odlučivati još treneri, kapiteni timova i predstavnici medija.

Glasanje je otvoreno i bit će moguće glasati sve do 11. maja u podne. Svaka grupa koja učestvuje u odabiru najboljih će se jednako vrijednovati, a njihov zbir bi mogao biti presudan u imenovanju najboljih pojedinaca .

Košarkaš koji bude dobio najviše glasova će biti proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP), a on će zajedno sa četvoricom najbližih pratilaca činiti najbolju petorku, dok će drugu postavu činiti ostali igrači koji su se našli u top-10.

Ne postoje ograničenja na osnovu pozicije, pa će na taj način najistaknutiji košarkaši biti nagrađivani bez obzira na konkurente. Za najkorisnijeg igrača nominiran je i reprezentativac BiH Džanan Musa koji igrač odlično za Real Madrid. 

Zainteresovani mogu učestvovati na ovom linku. Glasanje je dostupno svaka 24 sata i poželjno je da se vrijednuju nastupi i tokom regularne sezone i tokom predstojećeg plej-ofa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.