SAOPĆENJE BEOGRAĐANA

Oduševio potezom: KK Partizan se oglasio i poslao poruku Dini Merlinu

Utakmica crno-bijelih se poklapala sa terminom koncerta sarajevskog čarobnjaka 17. novembra

Merlin: Izašao u susret Partizanu. ABA liga / Avaz

E. Ć.

25.7.2023

Nakon što je Euroliga objavila raspored za narednu sezonu pojavio se problem vezan za održavanje utakmice Partizana i Albe iz Berlina.

Utakmica se poklapala sa terminom koncerta sarajevskog čarobnjaka Dine Merlina 17. novembra. Međutim, danas je objavljeno da je bh. muzička zvijezda odlučila pomjeriti koncert za jedan dan.

Tim povodom se oglasio KK Partizan i istakao zahvalnost Dini Merlinu.

- KK Partizan Mozzart Bet će u 9. kolu Eurolige dočekati berlinsku Albu u nepromijenjenom terminu, 17. novembra.

Nakon osvajanja AdmiralBet ABA lige i plasmana u plej-of najkvalitetnijeg evropskog takmičenja u sezoni za nama, crno-bijeli se uveliko pripremaju za izazove koje sa sobom nosi sezona 2023/24.

Logistički izazov

Jedan od izazova logističke prirode, bila je organizacija utakmice 9. kola Eurolige koja će se odigrati 17. novembra u Štark areni.

U terminu odigravanja ove utakmice, bio je zakazan koncert Dina Merlina koji će upravo u Beogradu započeti svoju koncertnu turneju. Menadžement umjetnika iz Sarajeva je još prije nekoliko mjeseci kontaktirao menadžment Štark arene i daleko prije objavljivanja termina odigravanja utakmica Eurolige u sezoni 2023/24, potpisao ugovor o održavanju koncerta 17.11. i za taj termin platio naknadu.

Ipak, kako je nakon objave termina odigravanja mečeva u okviru najkvalitetnijeg kontitnentalnog takmičenja postalo jasno da dolazi do preklapanja i da će jedan događaj morati da se održi u drugom terminu ili na drugoj lokaciji.

Zahvalni Merlinu

Saznavši za situaciju, svjestan da je Arena dom u kojem Partizan igra svoje utakmice na domaćem terenu, sam Edin Dervišhalidović (Dino Merlin) je bez oklijevanja predložio pomjeranje termina svog koncerta za 18.11. kako ne bi ugrozio odigravanje važne utakmice crno-bijelih protiv Albe u Euroligi.

KK Partizan Mozzart Bet se ovim putem zahvaljuje Dinu Merlinu na inicijativi koja je dovela do brzog i efikasnog rješenja na obostrano zadovoljstvo - poručili su iz KK Partizan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.