SAD U FINALU IGARA

Selektor SAD nakon pobjede nad Srbijom: Vidio sam ih da plaču

Istakao je da je sretan zbog pobjede, ali i da je Srbija odigrala savršenu utakmicu

Stiv Ker. Platforma X

N. H.

9.8.2024

Selektor SAD Stiv Ker (Steve Kerr) pohvalio je igrače Srbije nakon što je njegova selekcija uspjela da se vrati iz minusa od 17 poena i došla do trijumfa, te plasmana u finale Olimpijskih igara u Parizu. 

- Bili su briljantni, čast mi je što sam bio dio ove utakmice. Ovo je bila jedna od najboljih utakmica u mom životu. Rekao sam našim trenerima da će ovo biti najteža utakmica na turniru, očekivao sam upravo ovo. Srbija je veoma dobra ekipa, veoma je dobro vođena. Nikoga nije lako dobiti triput zaredom u kratkom roku, a mi smo je prije ovoga dvaput dobili i pritom nije bilo neizvjesnosti. Mrzio sam to jer sam osjetio da će sada biti jako teško - rekao je Ker.

Istakao je da je sretan zbog pobjede, ali i da je Srbija odigrala savršenu utakmicu.

- Sretan sam što smo pobijedili. Vidio sam neke igrače Srbije kako plaču poslije utakmice. Užasno sam se osjećao jer su napravili sve, igrali su divnu košarku. Naravno da sam bio zabrinut zbog mogućeg poraza. Bio sam zabrinut cijeli jučerašnji dan i cijelu utakmicu. Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svijetu, a reprezentacija Srbije uvijek zna kako igrati. Ova njihova ekipa šuterski nije najbolja poredimo li je s prijašnjim. Međutim, trice su im bile nužne i pogađali su ih. Činilo mi se kao da su svaki put pogodili važan šut. Imali smo taman toliko vremena kako bismo se vratili i pobijedili. Ipak, bilo je teško, bili su nevjerovatni - poručio je.

Amerikanci će u finalu igrati protiv selekcije Francuske, dok će Srbijanci igrati protiv Njemačke za bronzu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.