AMERIČKA ZVIJEZDA

Durent se nakon Srbije obračunava s navijačima: Nikoga nije briga šta mislite, ne volimo Jokića kao vi

Zanimljivo je da je Durent navodno imao nekoliko lažnih Twitter profila s kojih se branio kada su ga napadali anonimni navijači

Durent: Ubacio devet poena protiv Srbije. FIBA

E. Ć.

9.8.2024

Sjajni košarkaš Finiks Sansa Kevin Durent (Durant) imao je važnu ulogu u dramatičnom preokretu i pobjedi SAD protiv Srbije u polufinalu Olimpijskih igara (95:91).

Durent je imao samo devet poena, ali sedam od njih ubacio je u posljednjoj četvrtini kada su Amerikanci došli do preokreta. Postigao je i jedan od odlučujućih koševa, onaj 34 sekunde prije kraja za 93:89.

Nakon slavlja Durent je našao vremena da se obračunava s navijačima na društvenoj mreži X.

Naime, on se javio na jednu objavi na kojoj je korisnik pod imenom Swipa napisao sljedeće:

- Srbija je najtalentiraniju ekipa u historiji odvela na rub u utakmici koja je odlučivala o medalji. Amerikanci su bili favoriti i po kladionicama trebali pobijediti sa 16 poena razlike. Cijela zemlja trebala bi biti ponosna.

Durent je pitao korisnika odakle je on, a onda su ostali korisnici pisali kako je američka zvijezda umorna od navijača Denvera koji su protiv "Dream teama".

- Navijati protiv Amerike? Misliš, kao svi oni Amerikanci koji su ismijavali Nou Lajlsa jer nije osvojio zlato u svojoj zadnjoj utrci? Klasični dvostruki standardi. Samo priznaj da te muči što je Jokić očito najbolji igrač na svijetu - napisao mu je izvijesni Majk Smit (Mike Smith).

Durent je žestoko reagovao.

- Svim navijačima Nagetsa poručujem da nikog nije briga za koga vi mislite da je najbolji igrač u ligi. Igrači imaju veliko poštovanje prema Jokiću, ne obožavamo ga kao vi, ali većina je zadivljena njegovom briljantnošću. Trolanje vas, koji navijate protiv nas, dio je igre. Pomirite se s tim - poručio je Durent.

Inače, zanimljivo je da je Durent navodno imao nekoliko lažnih Twitter profila s kojih se branio kada su ga napadali anonimni navijači.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.