JEDAN OD NAJBOLJIH IGRAČA

Jokić otkrio tajnu svoje dijete: Evo kako je skinuo 14 kilograma

Bio sam debeljuca do prije koju godinu, priznao je jednom prilikom Nikola Jokić

Nikola Jokić. AP

N. H.

27.8.2024

Nikola Jokić je kao tinejdžer imao probleme s viškom kilograma, pa je morao preduzeti ozbiljne korake kako bi se izborio s kilažom, piše Telegraf.rs.

Tajna njegovog sadašnjeg izgleda je u zdravim obrocima koji se uklapaju u sportski način života, a s kilogramima u ranoj mladosti izborio se uz pomoć dijete.

- Bio sam debeljuca do prije koju godinu. Volio sam svašta da jedem i nisam ništa odbijao. Jeo sam sve, kolače, paprikaš, žutu supu s malo više masti - priznaje Nikola, kako prenosi "Gloria".

Na nagovor oca počeo je da trenira košarku, a prelazak u NBA ligu iz korijena je promijenio njegov život, pa je tako za 42 dana uspio 14 kilograma. 

Kondicioni trener Stiv Hes imao je ključnu ulogu u ovom procesu, kreirajući poseban režim ishrane koji je Jokića doveo u vrhunsku formu:

- Mislim da je taj gubitak kilograma jedna od najboljih stvari koje sam učinio u karijeri. Hes mi je pomogao da uravnotežim kilažu i sada jedem šest do osam puta dnevno. Proteinske šejkove, salate, piletinu, ribu i sve pripremljeno na zdrav način.

Dijeta Nikole Jokića čini čuda, a njegova ishrana sada se fokusira na uravnotežen unos proteina, složene ugljene hidrate, voće i povrće, kao i kontrolisani unos zdravih masti.

- Ne jedem gluposti, slatkiše, masno i začinjeno - otkrio je košarkaš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.