NEZAUSTAVLJIVI "ZMAJ"

Nestvarna partija Amara Gegića na otvaranju ABA lige: Sam je riješio derbi Hrvatske

Cibona nije imala rješenja za Gegića koji joj je večeras ubacio 30 poena, a dodao je i pet skokova te četiri asistencije i jednu ukradenu loptu

Gegić: Fantastična partija. Cibona / Ivana Dergez

E. Ć.

20.9.2024

Košarkaši Zadra savladali su Cibonu u premijernoj utakmici nove sezone ABA lige s 87:69, a briljirao je reprezentativac Bosne i Hercegovine Amar Gegić.

Cibona nije imala rješenja za Gegića koji joj je večeras ubacio 30 poena, a dodao je i pet skokova te četiri asistencije i jednu ukradenu loptu. "Zmaj" je bio skoro bez greške u šutu za dva poena (12/13), a dodao je i jednu trojku (1/4). 

Zadar je od starta pokazao da je bolji rival. Prvu četvrtinu je priveo u svoju korist s deset poena prednosti (27:17), ali se Cibona nije predavala, pa je do kraja poluvremena istopila zaostatak na samo koš (40:42).

Međutim, Zadrani su digli brzinu u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 13 poena razlike (10:23) i poveli s 15 pred posljednju dionicu, no tu nisu ni stali. 

U posljednjoj četvrtini su povećavali prednost, a kada je Gegić ubacio tricu sedam minuta do kraja za prednost od 16 poena (57:73) bilo je jasno ko će do bodova.

Gegića je u trijumfu Zadra pratio Lovro Mazalin s 16 ubačaja, dok su se kod Cibone istakli Peter Jok i Toni Ročak s po 18 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.