SAOPĆILI "STUDENTI"

Košarkaški klub Bosna predstavio novo ime pred početak sezone

Ova promjena imena došla je iz saradnje sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo

Bosna spreman za novu sezonu. KK Bosna

E. Ć.

prije 5 dana

Košarkaški klub Bosna promijenila je ime, a u novoj sezoni će se zvati KK Bosna Visit Sarajevo.

Ova promjena imena došla je iz saradnje sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo.

- Ova promjena je važan iskorak, nastala iz izuzetno uspješne saradnje između Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Visit Sarajevo i našeg kluba. Sinergija sporta i kulture ne samo da unapređuje košarkaški potencijal kluba, već doprinosi i turističkom imidžu našeg grada. Drago nam je što su Ministarstvo kulture i sporta KS i Turistička zajednica KS prepoznali vrijednost ovog partnerstva.

Zajedničkim naporima, ne samo da promovišemo Sarajevo kao turističku destinaciju, već dodatno jačamo sportski duh i identitet grada. Ova saradnja predstavlja korak naprijed ne samo za KK Bosna Visit Sarajevo, već i za cijelu Bosnu i Hercegovinu – zajedno gradimo ljepšu budućnost, povezujući sport i kulturu!

Sa zajedničkom vizijom, KK Bosna Visit Sarajevo postaje simbol sportskih uspjeha i ambasador našeg glavnog grada na regionalnoj sceni! - saopćeno je iz sarajevskog kluba.

"Studenti" će prvi zvanični meč u novoj sezoni odigrati u srijedu kada će gostovati Vojvodini u 1. kolu ABA 2 lige.

Prvenstvo Bosne i Hercegovine kreće nešto kasnije, tačnije 5. oktobra, kada će Bosna u Skenderiji dočekati Promo iz Donjeg Vakufa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.