NOGOMET

Autor promašaja stoljeća pronašao opravdanje: Ma, mislio sam da je ofsajd

Na vlastitu nesreću, nekako uspio izbaciti loptu iz gola

Čupo-Moting: Spasio goste od nove kapitulacije. Screenshot

Avaz Sport

8.4.2019

PSG je u 31. kolu francuskog prvenstva remizirao sa Strazburom kod kuće (2:2). Bio je to prvi kiks aktuelnog prvaka nakon osam uzastopnih pobjeda, a "zasluge" za to sasvim sigurno idu Maksimu Čupo-Motingu (Maxim Choupo-Moting), kamerunskom napadaču domaćih. Premda je zabio za vodstvo svoje ekipe, Kamerunac je nevjerovatnom reakcijom u 28. minuti pri rezultatu 1:1 "ukrao" gol saigraču i istovremeno se pobrinuo za vjerovatno najbizarniji promašaj sezone.

Kristofer Nkunku (Christopher) lobirao je gostujućeg golmana i lopta je išla ravno u gol. Čupo-Moting pratio je akciju i loptu, da bi potom neobjašnjivim potezom išao potvrditi pogodak sa same gol-crte, ali je, na vlastitu nesreću, nekako uspio izbaciti loptu iz gola.

Promašaj Čupo-Motinga postao je hit na društvenim mrežama, mnogi su ga proglasili promašajem stoljeća, a kamerunski napadač pokušao je dati objašnjenje.

Prvo sam mislio da će mi Nkuanku asistirati, ali je on šutirao. Stoper je uklizao i mislio sam da će uspjeti blokirati udarac, međutim, lopta je prošla, a ja sam pomislio da je možda ofsajd. Sve se odigralo jako brzo. Dodirnuo sam loptu i završio nekako u mreži... Žao mi je zbog svega, ali moramo nastaviti dalje - izjavio je igrač PSG-a. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.