EURO 2020

Denis Salanović: Ako postignem gol, neću proslaviti iz poštovanja prema svojoj zemlji

Doći će svi članovi moje porodice koji su organizirali prijevoz autobusom, rekao je reprezentativac Lihtenštajna

Salanović: Očekujem pun stadion. Agencije

Piše: D. JURIŠIĆ

4.9.2019

Selektor i napadač Lihtenštajna Helgi Kolvidson (Kolvidsson) i Denis Salanović (Dennis) danas su se na zeničkom Bilinom polju "družili" s predstavnicima medija.  

- Naš cilj uvijek je unaprijediti igru iz utakmicu u utakmicu. Imamo veoma mladu ekipu, a očekuje nas utakmicu protiv izvrsnog tima kakav ima BiH, u kojoj možemo dosta toga naučiti. Očekivanja nisu bodovi, ali uvijek je sve moguće u nogometu. Trebamo dati svoj maksimum na terenu i vidjet ćemo šta će se dogoditi - rekao je selektor Lihtenštajna te dodao da reprezentacija BiH još može izboriti odlazak na Euro 2020.

Poznaje dosta igrača iz BiH.

- To što ste napravili u posljednjim godinama je zadivljujuće... Iako je Italija favorit u grupi, odmah iza nje je BiH. Međutim, Grčka, Finska i Armenija su ekipe koje mogu, također, svakome uzeti bodove, tako da će biti teško doći do drugog mjesta u grupi – rekao je Kolvidson i naglasio da bi uspjeh za njegovu ekipu bio neriješen rezultat u Zenici.  

Napadač Lihtenštajna iz švicarskog Tuna Salanović, koji je dosad u 35 nastupa postigao tri gola, istakao je da je ovo za njega posebna utakmica.

- Očekujem pun stadion. Doći će svi članovi moje porodice koji su organizirali prijevoz autobusom. Na terenu sam igrač Litenštajna i pružit ću svoj maksimum, ali ako postignem gol, vjerovatno ga neću proslaviti iz poštovanja prema svojoj zemlji - rekao je na bosanskom jeziku Salanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.