ROMA

Fonseka nakon pobjede nad Kaljarijem objasnio zašto je zamijenio Džeku

Najvažnije je bilo da pobijedimo

Džeko je ponovo bio strijelac ključnog gola. Arhiva

G. Š.

24.12.2020

Trener Rome Paulo Fonseka (Fonseca), nakon sinoćnje pobjede (3:2) protiv Kaljarija, istakao je da je zadovoljan. 

- Najvažnije je bilo da pobijedimo... Ne postoje lagane utakmice, uvijek se morate boriti do kraja. Mogli smo postići još golova, pa da nemamo tih problema na kraju. Zadovoljan sam sa našom predstavom, rekao je Fonseka.


Kapitena Edina Džeku je izveo iz igre zbog umora

- Bio je umoran i zato sam ga zamijenio. Kada je Edin postigao gol Viljar mi je rekao da je umoran i pitao sam Džeku može li ostati još malo na terenu. Postigli smo još jedan gol, a onda mi je Viljar rekao da se osjeća dobro, tako da sam izveo Edina, a on je ostao na terenu  do kraja utakmice.


Roma je u 14. kolu Serije A na svom terenu savladala Kaljari rezultatom 3:2, a strijelac vrlo važnog gola koji je prelomio utakmicu u 71. minuti bio je  Džeko.  Žordan Veretu donio je vodstvo "Vučici" u 11. minuti, a u 59. Žoao Pedro je izjednačio rezultat. Ključni trenutak utakmice dogodio se u 71. minuti kada je Džeko pogodio za novo vodstvo Rome. Rik Karsdorp je prošao po desnoj strani i ubacio u peterac, a na pravom mjestu u pravo vrijeme našao se kapiten naše reprezentacije i pospremio loptu u mrežu za 2:1. Šest minuta kasnije Đanluka Manćini povisio je na 3:1.

Kaljari je u sudijskoj nadoknadi došao do drugog gola, a strijelac je ponovo bio Žoao Pedro, ovaj put sa bijele tačke.






Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.