BIH - CRNA GORA 0:0

Petev: Svaka čast Šehiću, ima igrača koji nisu bili na nivou

Duel na Grbavici završen bez golova

Petev: Još ne zna za pobjedu na klupi bh. reprezentacije. G. Šumar

E. Ćosić

2.6.2021

Naša fudbalska reprezentacija remizirala (0:0) je s Crnom Gorom, te tako nastavila dugi niz bez pobjede. Posljednji put smo se radovali, podsjetimo, davno – 18. novembra 2019. godine u Vaduzu (Lihtenštajn – BiH 0:3 – kvalifikacije za Euro 2020). Nakon utakmice medijima se obratio selektor Ivajlo Petev (Ivaylo). 

- To su prijateljske utakmice, dosta debitanata i znam da to nije jednostavno. Naravno da smo dobili sliku novih igrača i zadovoljan sam i nisam. Pogriješili smo nekoliko puta i rezultat je loš. Zadovoljan sam jer smo trčali i igrali da pobijedimo. Težak je termin i fizički smo pali na kraju. Zbog toga smo pogriješili i dali priliku Crnoj Gori da pobijedi, ali svaka čast Šehiću jer je branio ovako. Odradio je posao perfektno - rekao je Petev, pa dodao:

- Ja ne želim dijeliti igrače. Radim svoju analizu i sliku. Ima igrača koji su mi se jako svidjeli, a ima i onih koji nisu bili na nivou na kojem mogu. I psihički se mora to podnijeti. Puno žele da za 20 ili 90 minuta predstave svoj kvalitet, pa dođu i greške. Drugi ce dobiti šansu u drugoj utakmici - jasan je Petev koji se dotakao Saničanina koji je napustio pripreme da bi otišao završiti transfer u Partizan.

- Njegova situacija je da je slobodan igrač i sretan sam zbog novog kluba. Fali nam svako i on je standardan. Zadovoljan sam što ima novi klub. Htio sam da dobijemo danas, ali je situacija kakva jeste. Prilika za nove igrače. Nisam ni ja baš sretan što nema pobjede. Ali nećemo odustati i sve ovisi o nama i moramo raditi da budemo bolji.

- Sutra ćemo misliti o Danskoj, dok se slegnu emocije. Mislim da ćemo igrati bolje, jer ćemo biti već u nekom kontinuitetu. Nadam se da ćemo biti bolji tamo. Možda nastavimo igrati 3-5-2, a možda i ne. Imam neke stvari koje preferiram, ali se moramo prilagoditi i protivnicima - riječi su selektora Peteva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.