ENGLESKA

Sudija dospio u centar pažnje: Slao poljubac lopti prije početka utakmice

Keit Straud dijelio pravdu na meču 1. kola Čempionšipa

Bizaran potez Strauda. AVAZ

E. Ćosić

8.8.2021

Engleski sudija Keit Straud (Keith Stroud) dospio je u centar pažnje zbog bizarnog razloga. Naime, on je dijelio pravdu na utakmici 1. kola Čempionšipa između Fulema i Midlzbroa (1:1), a prije susreta je snimljen kako šalje poljubac lopti.

Prilikom izlaska iz tunela stadiona Krevin Kotidža ovaj 51-godišnji sudija poslao je poljubac lopti, te je onda uzeo i poveo igrače na travnjak lomndonskog stadiona. 

Inače Strauda često izjednačavaju sa Majkom Dinom (Mike Dean), sudijom koji je režirao nekoliko komičnih situacija tokom prethodnih godina. Naravno, da je potez Strauda izazvao mnogo pažnje na društvenim mrežama, a objavljen je i video iz prošle sezone kada je prilikom izlaska na teren ljubio loptu.

Očito da je Englez praznovjeran, te da misli kako mu to donosi sreću, a kako je zbog epidemioloških mjera zabranjeno ljubiti loptu, Straud se domišljato snašao.



Inače, susret Fulema i Midlzbroa okončan je bez pobjednika, pošto je na Krevin Kotedžu bilo 1:1. Poveli su domaći golom Harija Vilsona (Harry Wilson) u 29. minuti, a Midlzbro je do boda došao pogotkom u 77. minuti kada je pogodio Mark Bola (Marc).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.