LIGA PRVAKA

Tek što se vratio na teren, Pjanić zabilježio novu asistenciju

Bh. fudbaler sjajno centrirao za pogodak Larina

Pjanić: Odlično uposlio Larina. ARHIV

Piše: E. Ćosić

19.10.2021

Nije dugo trebalo bh. reprezentativcu Miralemu Pjaniću da po povratku na teren upiše novu asistenciju. Bešiktaš trenutno igra utakmicu 3. kola grupne faze Lige prvaka protiv Sportinga, a rezultat je 2:1 za portugalski tim.

Gosti iz Lisabona poveli su pogotkom Sebastijana Koatesa (Coates), a Bešiktaš je izjednačio u 25. minuti preko Kajla Larina (Cyle) koji je iskoristio sjajnu asistenciju Pjanića. Bh. reprezentativac je sjajno centrirao iz kornera, a Larin je bio najviši u skoku. Odličan centaršut Pjanića pogledajte OVDJE.

Tri minute nakon pogotka Larina, Sporting je ponovo poveo, a opet je strijelac bio Sebastijan Koates koji je pogodio na identičan način kao fudbaler Bešiktaša.

Podsjećamo, ovo je duel dvije ekipe koja su u prva dva kola zabilježila dva poraza. Tim koji zabilježi poraz u Istanbulu se vjerovatno i oprašta od naredne runde najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Što se Pjanića tiče, on se povrijedio 24. septembra u 7. kolu turske Superlige, a danas bilježi prve minute po oporavku. Pjaniću je ovo druga asistencija u Ligi prvaka ove sezone. Prvu je upisao kod gola Fransiska Montera (Francisco) protiv Borusije Dortmund u 1. kolu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.