GRUPNA FAZA

Partizan prošao dalje, Lester se oprostio od Evropske lige

Nekoliko zanimljivih duela odigrano je u terminu od 18:45 sati, a nastupili su i neki od bh. fudbalera

Pet pogodaka viđeno je u Napulju. AFP

Piše: M. K.

9.12.2021

Mečevi posljednjeg 6. kola Evropske lige i Konferencijske lige na rasporedu su večeras u dva termina i to od 18:45 sati, te od 21 sat kada će biti okončana grupna faza oba takmičenja.

Prva serija utakmica je okončana, odigrano je nekoliko zanimljivih duela, a u ranije odigranim susretima nastupilo je i nekoliko ekipa u kojima igraju bh. fudbaleri.

U Evropskoj ligi Šturm našeg Jusufa Gazibegovića ugostio je Monako, a susret je završen rezultatom 1:1.

Snažan duel viđen je u Italiji gdje je Napoli gostio Lester u meču koji je završen pobjedom domaćina 3:2.

Rezultati mečeva Evropske lige: Antverp - Olimpijakos 1:1, Fenerbahče - Ajntraht 1:1, Legija - Spartak M. 0:1, Lion - Rendžers 1:1, Napoli - Lester 3:2, Real Sosijedad - PSV 3:0, Sparta Prag - Brondbi 2:0, Šturm - Monako 1:1. 

Podsjetimo, u Evropskoj ligi nalazi se osam grupa, a isto toliko pobjednika izborit će direktan plasman u osminu finala. Drugo mjesto vodi u plej-of, u kojem će drugoplasirani igrati protiv trećeplasiranih iz Lige prvaka, dok treće mjesto vodi u plej-of Konferencijske lige.

Siniša Saničanin i Partizan izborili su narednu fazu Konferencijske lige nakon remija 1:1 sa Anortozisom.

Rezultati mečeva Konferencijske lige: Alaškert - M. Tel Aviv 1:1, Alkmar - Randers 1:0, CFR Kluž - Jablonec 2:0, CSKA Sofija - Roma 2:3, Gent - Flora 1:0, LASK - HJK 3:0, Partizan - Anortozis 1:1, Zorija - Bodo/Glimt 1:1.

Osam prvoplasiranih klubova u grupama Konferencijske lige ide direktno u osminu finala tog takmičenja, dok će osam drugoplasiranih igrati protiv osam trećeplasiranih iz Evropske lige u plej-ofu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.