OPŠTINA CENTAR

Za omladinski pogon FK Sarajevo izdvojeno 200.000 KM

Naš klub je spreman za saradnju s Opštinom Centar kao strateškim partnerom uz pomoć koje možemo ostvariti dobre sportske rezultate

Mirvić ugostio predstavnike Opštine. FENA

M. K.

7.3.2022

Opštinsko vijeće Centar je, na inicijativu vijećnika Dženana Muminovića, u ovogodišnjem budžetu izdvojilo 200.000 KM za rad omladinskog pogona i drugih selekcija Fudbalskog kluba Sarajevo, prenijela je Fena.

Predsjedavajući Opštinskog vijeća Sejad Đozo i dopredsjedavajuća Ira Adilagić zajedno s predsjedavajućim Gradskog vijeća Grada Sarajeva Jasminom Ademovićem i vijećnikom Muminovićem danas su posjetili FK Sarajevo, gdje ih je ugostio predsjednik kluba Ismir Mirvić, saopšteno je iz Opštine Centar.

- Naš klub je spreman za saradnju s Opštinom Centar kao strateškim partnerom uz pomoć koje možemo ostvariti dobre sportske rezultate. Ulaganjem u klub se pomaže naša zajednica i država, istakao je Mirvić.

Predstavnici Općinskog vijeća su naglasili da izdvojena sredstva nisu ni približno dovoljna za klub kao što je FK Sarajevo, ali da će ovakva vrsta saradnje biti nastavljena i ubuduće, prvenstveno jer je sjedište kluba na području ove općine i svojim dosadašnjim rezultatima predstavlja pozitivnu priču i utiče na renome i ugled ove lokalne zajednice i njenih stanovnika.

Kako su predstavnici Opštinskog vijeća najavili, u rebalansu budžeta Opštine Centar, predložit će izdvajanje dodatnih finansijskih sredstava.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.