KONTE SKLAPA TIM

Totenhem potrošio preko 100 miliona eura na pojačanja, a prijelazni rok još nije završen

Detalji dolaska najbržeg beka Čempionšipa su utanačeni, saznaje britanski "Telegraf" i dodaje da će premijerligaš platiti slobodu oko 17.500.000 eura, uz bonuse koji bi mogli da donesu još oko 6.000.000

Stiže i najbrži bek Čempionšipa. Agencije

G. Š.

6.7.2022

Dolazak Brazilaca Rišarlisona predstavljao je kapitalni angažman iz perspektive Totenhema ovog ljeta, a uz njega tim Antonija Kontea pojačali su i Iv Bisuma, Ivan Perišić i Frejzera Forstera. Ipak, tim iz Londona kvartetom novajlija nije stavio tačku na dolaske, s obzirom na to da je praktično već realizovan angažman Đeda Spensa koji dolazi iz Midlsbroa.


Dogovoreni detalji transfera

Detalji dolaska najbržeg beka Čempionšipa su utanačeni, saznaje britanski "Telegraf" i dodaje da će premijerligaš platiti slobodu oko 17.500.000 eura, uz bonuse koji bi mogli da donesu još oko 6.000.000 evropskih novčanica Midlzbrou. Potpis ugovora prema tvrdnjama istog izvora očekuje se prije vikenda. Ukoliko bi se predviđeni bonusi realizovali Midlzbro bi nadmašio klupski rekord po visini obeštećenja, s obzirom na to da je do sada najveći priliv predstavljala prodaja Adame Traorea za 21.000.000 eura.

Mladi reprezentativac Engleske pažnju je skrenuo igrama na pozajmici u Notingem Forestu, a minulog proljeća dovođen je u vezu sa Bajernom iz Minhena, Borusijom Dortmund, Lajpcigom, Bajerom i Arsenalom, a prema pisanju ostrvskih medija član Čempionšipa odbio je ponude Totenhema od 12 i 13 miliona eura tokom dvosedmičnih pregovora. Ipak, "Pjetlovi" su bili najodlučniji u namjeri da angažuju desnog beka i tako ispune jednu od glavnih želja Kontea ovog ljeta, te će Italijan na raspolaganju za poziciju uz desnu aut liniju imati još jednog aduta, uz Emersona i povrijeđenog Meta Doertija.

Dolazi i Lengle

Ozvaničenjem transfera "Pjetlovi" bi premašili cifru od 100.000.000 uloženih u pojačanja (Rišarlison plaćen 58.000.000, Bisuma 29.000.000, dok su Perišić i Forster stigli kao slobodni igrači), što ne bi predstavljao kraj kupovine za londonski klub na čijem radaru je i Klemon Lengle iz Barcelone.

Ispražnjenu kasu mogao bi da dopuni transfer Stivena Bergvajna za kojeg je Ajaks spreman da plati oko 30.000.000 eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.