PRVA REAKCIJA

Ronaldo nakon što je izbačen iz ekipe: Trenutak vas nekad pogodi

Nisam se ni ja promijenio, ista sam osoba i profesionalac koji sam bio i posljednjih 20 godina igrajući elitni nogomet, a poštovanje je uvijek igralo važnu ulogu pri mojem donošenju odluka, napisao je Ronaldo na Facebooku

Kristijano Ronaldo. Društvene mreže

H. J. I.

20.10.2022

Mančester Junajted izbacio je Kristijana Ronalda (Cristiano Ronaldo) iz ekipe. 

- Kristijano neće biti dio ekipe Mančester Junajteda u utakmici protiv Čelzija, koja se igra u subotu. Ostatak ekipe priprema se zajedno za tu utakmicu - objavio je Junajted na svojoj stranici. Podsjetimo, Ronaldo nije ulazio u igru u utakmici 12. kola Premier lige u kojoj je Junajted pobijedio Totenhem 2:0.

Portugalac je ranije otišao u svlačionicu, a The Athletic je objavio kako je odmah otišao i sa stadiona te nije slavio pobjedu sa saigračima. Svojim potezom izazvao je nezadovoljne reakcije brojnih stručnjaka i pratitelja mančesterskog kluba. Nakon što je izbačen iz momčadi, oglasio se na društvenim mrežama.

- Kao što sam radio tokom cijele karijere, tako i sada pokušavam živjeti i igrati s poštovanjem prema saigračima, protivnicima i trenerima. To se nije promijenilo. Nisam se ni ja promijenio, ista sam osoba i profesionalac koji sam bio i posljednjih 20 godina igrajući elitni nogomet, a poštovanje je uvijek igralo važnu ulogu pri mojem donošenju odluka.

Počeo sam kao vrlo mlad, uvijek su mi bili važni primjeri starijih i najiskusnijih igrača. Stoga sam kasnije uvijek pokušavao biti primjer mladima koji su se razvijali u svim momčadima za koje sam igrao. Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad vas neki trenutak pogodi.

Trenutno osjećam da moram nastaviti naporno raditi u Karingtonu, podržavati saigrače i biti spreman na sve u bilo kojoj utakmici. Nije opcija podleći pritisku. Ovo je Mančester Junajted i moramo ostati ujedinjeni. Uskoro ćemo opet biti zajedno - napisao je Ronaldo na Facebooku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.