KAPITEN "VATRENIH"

Modrić otkrio šta je rekao saigračima iz Reala uoči Svjetskog prvenstva

Hrvatska igra sutra sa Argentinom za finale

Modrić: Mislio sam da će Španija doći do polufinala. Twitter

S. S.

12.12.2022

Hrvatska i Argentina će u utorak igrati polufinale Svjetskog prvenstva. Španski novinari su prije meča Hrvatske i ekipe koju predvodi Leo Mesi razgovarali s Lukom Modrićem.

'- Jedva čekam igrati protiv Argentine. Mesi je njihov najbolji igrač, bit će ga teško zaustaviti, ali mi smo spremni. Dat ćemo sve od sebe. Pokušat ćemo odigrati najbolju utakmicu u životu i nadam se da ćemo doći do finala' - rekao je Modrić, a onda je komentarisao rano ispadanje Španije i kako je nakon pobjede nad Brazilom tješio uplakanog suigrača iz Reala Rodriga, koji je promašio penal.

- Mislio sam da će Španija doći do polufinala SP-a ili čak i dalje. Imaju dobru ekipu. Ali ovo je fudbal, uvijek morate biti na 100 posto. Rodrigo je divan dječak, jako ga volim, imamo jako dobar odnos. Šteta što mu se to dogodilo, ali jako sam sretan zbog svoje zemlje. Samo sam ga htio ohrabriti - istakao je Modrić

Modrić je onda pokušao Špancima objasniti hrvatsko čudo.

- Prije odlaska na Svjetsko prvenstvo puno smo razgovarali o tome u svlačionici Madrida. Rekao sam svojim saigračima: "Pazite se Hrvatske", možete ih pitati, ha-ha. Niko nije računao na nas. Hrvatska je kao Real Madrid? Da, naravno. Možemo to reći. DNA Real Madrida je uvijek boriti se do kraja. Nikada ne odustajati. Isto je s Hrvatskom - rekao je Modrić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.