"AVAZ" NA LICU MJESTA

Veliki skup SBB-a u Brčkom: Pokazali smo da se ne želimo valjati u političkom blatu zbog kratkoročnih ciljeva

Ova lista može odgovoriti svakoj situaciji, po hrabrosti, mudrosti i spremnosti, rekao je Ljuca

Skup SBB-a u Brčkom  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

prije 10 sati 14 minuta

Sala Doma kulture u Brčkom bila je mala za sve one koji su htjeli da prisustvuju na završnom predizbornom skupu SBB-a.

Prema procjenama prisustvovalo je oko 800 građana Brčko distrikta.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+12

Predstavljeni su svi kandidati za Skupštinu Brčko Distrikta, a između ostalih i aktuelni zastupnici Ina Pamukčić i Halil Ljuca.

Nositeljica liste SBB-a Ina Pamukčić poručila je da su u prethodne četiri godine imali priliku da budu i dio opozicije i dio vlasti u Brčko distriktu.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

- Mi smo i kao dio većine i kao opozicije s dva zastupnika ostali dosljedni svemu onome za šta se SBB zalaže. Itekako se čuo glas kada su u pitanju stvari protiv kojih se SBB bori i nastoji da ispravi, a uspjeli smo se izboriti. SBB je prošle godine postao dio vlasti. Pokušali smo da sačuvamo dignitet Bošnjaka kako bi građanima u ovoj zajednici stvorili što bolje uslove za život. Nije bilo lako, pogotovo zbog činjenice jer smo na prošlim izborima bili druga politička opcija među Bošnjacima. Tada smo nakon izbora odlučili da se nećemo prodati, da se nećemo prodati - rekla je.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Kaže da su u opoziciji uspjeli opstati, konsolidovat se i ojačati.

- Danas SBB je ozbiljna ekipa i porodica, koja funkcionira na principima uzajamnog uvažavanja i zajedništva. Otkako smo dio vladajuće većine vrijedno smo radili. Dešavanja među pojedinim političkim stranakama su pokazala zašto narod ima sve manje povjerenje u političare, a sve je pokazalo i da se SBB ne želi valjati u političkom blatu zbog kratkoročnih ciljeva - istakla je Pamukčić.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+13

Naglasila je da su njihov cilj sretne porodice koje mogu živjeti od svog rada, mladi koji koriste sportska igrališta, stanovnici u ruralnim područjima koji nam omogućavaju zdrave prehrambene proizvode, privrednici koji otvaraju nove poslovne subjekte, obični građani koji ne razmišljaju koja stranka na vlasti i koji imaju rješenu komunalnu infrastrukturu.

- SBB ima hrabrost da uzme odgovornost u svoje ruke, bit ćemo snaga koja će učiniti razliku. Bit ćemo jaki i hrabri kako bi krenuli prema boljoj budućnosti - zaključila je Pamukčić.

Predizborni skup u Brčkom - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Zastupnik Halil Ljuca, koji se nalazi na drugom mjestu liste za Skupštinu Brčko distrikta, je kazao da je zahvalan svima koji su došli na ovaj skup.

- Ova lista može odgovoriti svakoj situaciji, po hrabrosti, mudrosti i spremnosti. Zato nam treba vaša podrška da to i u praksi provedemo. Proteklu godinu i po otkako smo u vlasti okarakterisao bih kao turbulentan period iz koje smo mi iz SBB-a izvukli ono najbolje. Mnogo je urađeno, mnogo je toga započeto, a nešto treba i da se uradi. S dvije ruke smo pokrenuli mnogo projekata. Zaustavili smo štrajkove ispunjavanjem njihovih uslova, povećane su plaće u zdravstvenom sektoru, izdvojen je i milion KM kao jednokratna pomoć demobilisanim borcima - naglasio je Ljuca.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+18

Ističe da je iza SBB-a mlada ekipa.

- Druge stranke nemaju vizije i rad, pa pokušavaju sve osporeno što je urađeno, ali slaba im je vajda, neće uspjeti. Kažem da SBB ima i plan i program, viziju, drugačiji način bavljenja politikom. Ne brinem se za bolju budućnost, već večeras vidim da je SBB izabran, u to sam siguran - zaključio je Ljuca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.