KRAJ SNA

U pratnji porodice: Utučeni Ronaldo napustio Katar, pojavio se i snimak

Nije uspio osvojiti jedini trofej koji mu nedostaje u njegovoj bogatoj karijeri

Ronaldo i porodica privatnim avionom napustili Katar. Twitter

E. Ć.

12.12.2022

Fudbaleri Portugala iznenađujuće su eliminisani sa Svjetskog prvenstva nakon što su u četvrtfinalu izgubili od senzacije Mundijala u Kataru, selekcije Maroka (1:0).

Portugalci su se nadali da u Kataru mogu do samog kraja i da će osvojiti popularnu "Boginju", jedini trofej koji nedostaje njihovom kapitenu Kristijanu Ronaldu (Cristiano). Međutim, Marokanci su imali neke druge planove, te su eliminisali Portugalce.


Ronaldo je bio utučen nakon poraza i odmah se zaputio prema svlačionici. Nije stigao ni ući u tunel a emocije su ga savladale i on je zaplakao. Bila je vjerovatno njegova posljednja prilika da pokuša osvojiti Svjetsko prvenstvo.

Ronaldo je danas zajedno sa svojom porodicom napustio Katar privatnim avionom. Bio je razočaran nakon ispadanja Portugala, a njegovi "vjerni zaštitnici" izabranica Georgina i sestre kritikovale su odluku selektora Fernanda Santosa da počne utakmicu bez njega. 

Kristijano nije kritikovao Santosa, ali sigurno da nije bio zadovoljan što je morao važnu utakmicu početi sa klupe za rezervne igrače. U igru je ušao u 51. minuti, a Portugal je bio u rezultatskom zaostatku (1:0).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.