NOVI IGRAČ AL NASRA

Ronaldo spektakularno predstavljen u novom klubu, poručio kritičarima: Osvojio sam sve u Evropi

Stadion Al Nasra koji ima kapacitet od 25 hiljada gledalaca bio je popunjen do posljednjeg mjesta

Ronaldo: Izašao na teren svog novog kluba. Screenshot

E. Ć.

3.1.2023

Sve je spremno za spektakl. Kristijano Ronaldo (Cristiano) je i zvanično predstavljen kao novi fudbaler Al Nasra, u koji je stigao kao slobodan fudbaler poslije raskida ugovora sa Mančester junajtedom.

Ronaldo je spektakularno dočekan na Mrsol Parku. Stadion Al Nasra koji ima kapacitet od 25 hiljada gledalaca bio je popunjen do posljednjeg mjesta

Podsjetimo, Ronaldo je potpisao najbogatiji ugovor u historiji fudbala, prema kojem će zarađivati 200 miliona eura godišnje.


Ronaldo se prije izlaska na teren obratio medijima. Tom prilikom je rekao kako je osvojio sve u Evropi i da je njegov posao na Starom kontinentu završen.

- Igrao sam za najvažnije klubove u Evropi. Imao sam mnogo prilika u Evropi, mnogi klubovi iz Brazila, Australije, Sjedinjenih Američkih Država i čak Portugala, ali sam dao svoju riječ Al Nasru - poručio je Ronaldo.


Portugalac je naveo da je sretan što je prešao u Saudijsku Arabiju.

- Ovo je novi izazov za mene i ponosan sam što mi je Al Nasr dao ovakvu priliku. Jučerašnji doček je bio nevjerovatan za mene i moju porodicu i ponosan sam. 


Kada donosim odluke, porodica me podržava, a posebno djeca. Sretni su kao i ja, ovdje se osjećamo dobro. Narod Saudijske Arabije je dobar - dodao je Portugalac.

Prokomentarisao je i ugovor, najbogatiji u historiji sporta.

- Ovo je unikatan ugovor, jer sam ja unikatan fudbaler.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.