FA KUP

Navijači Šefilda uprkos porazu u ekstazi: Ahmedhodžić je "pojeo" Halanda

Bh. reprezentativcu je uspjelo da zaustavi Norvežanina, a na njegovom licu, iako je Siti slavio, je bila viđena frustracija

Ahmedhodžić: Nije dao disati Norvežaninu. AP

N. H.

23.4.2023

Šefild junajted je jučer poražen u polufinalu FA kupa od Mančester sitija rezultatom 0:3. Sva tri gola za Građane je postigao Rijad Marez (Riyad Mahrez) koji je tako odveo svoju ekipu u novo finale.

Siti je dominirao od početka susreta i stvarao prilike pred protivničkim golom, a golijadu je otvorio Marez, pošto je bio siguran sa bijele tačke. Do kraja utakmice je Alžirac uspio postići još dva gola.

Ipak, uz sve to jedan igrač se uspio istaći u protivničkom timu. Bio je to bh. fudbaler Anel Ahmedhodžić koji je odigrao odličnu defanzivnu partiju i ocijenjen je kao najbolji igrač Šefilda na meču. 

Uz to pošlo mu je za nogom nešto što je veoma rijetka pojava na utakmicama Sitija. Ahmedhodžić je uspio ostaviti Erlinga Halanda (Haaland) bez gola. 

Na društvenim mrežama, navijači Šefilda su oduševljeni odigranom utakmicom bh. fudbalera uprkos porazu, a uslijedile su i provokacije na račun Halanda, budući da je norveški napadač uspio postići 32 gola na 28 odigranih utakmica u Premijer ligi, a jučer je veći dio susreta proveo u sjeni Ahmedhodžića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.