ZAINTRIGIRALI NAVIJAČE

Barcelona objavom na Instagramu najavila Mesijev povratak?

U Barceloni smatraju da je moguće u zimskom prijelaznom roku dovesti Mesija na posudbu do ljeta ako njegov Inter Majami ne uspije izboriti doigravanje

Leo Mesi. AP Photo/Michael Laughlin

H. J. I.

7.10.2023

Po mnogima najbolji igrač svih vremena, Leo Mesi (Messi, 36) ipak bi prije kraja karijere mogao ponovo zaigrati u dresu Barcelone, kluba u koji je stigao kao dijete i obilježio njegovu modernu historiju. 

Sama Barcelona jako je zaintrigirala navijače posebnom objavom na Instagramu. Na njemu se vidi silueta koja podsjeća na Mesija na zvjezdanom nebu, a uz objavu stoji: "Večeras nebo Blaugrane sija jače nego inače." 

U Barceloni smatraju da je moguće u zimskom prijelaznom roku dovesti Mesija na posudbu do ljeta ako njegov Inter Majami ne uspije izboriti doigravanje MLS-a. Majami je trenutno pet bodova izvan zone play-offa u Istočnoj konferenciji, a do kraja osnovnog dijela sezone ostale su mu još tri utakmice. I u slučaju sve tri pobjede moralo bi se posložiti i dosta drugih rezultata, a već večeras očekuje ga okršaj s liderom konferencije Sinsinatijem.

Mesi je propustio posljednje četiri utakmice zbog povrede, a trener Tata Martino više puta je izražavao zabrinutost zbog njegove preopterećenosti od dolaska u Ameriku. Još se ne zna hoće li večeras biti spreman, ali Mesi je pozvan u argentinsku reprezentaciju za utakmice s Paragvajem i Peruom sredinom mjeseca, pa se čini da je blizu povratka.

Ako bi Inter izborio doigravanje, Mesiju bi sezona mogla potrajati sve do 9. decembra i finala MLS kupa, a katalonski Sport piše da u tom slučaju njegov povratak na Camp Nou ne bi bio opcija. Dodaje i da dva kluba još nisu formalno razgovarala o opciji posudbe. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.