STIGLA "ČESTITKA"

UEFA žestoko kaznila Fudbalski savez BiH

Osim velike novčane kazne, tu su i zabrane za navijače u narednim utakmicama

Navijači BiH u Zenici. N. Šaljić

E. Ć.

25.10.2023

UEFA je žestoko kaznila Fudbalski savez Bosne i Hercegovine zbog dešavanja na utakmici protiv Lihtenštajna i Portugala u okviru kvalifikacija za Euro 2024. godine.

Savez će morati platiti više od 130.000 KM, a također će biti zatvoren dio tribine na narednom domaćem susretu. Osim toga, naši navijači neće moći prisustvovati sljedećoj gostujućoj utakmici.

Kako se navodi u odluci Disciplinske komisije UEFA-e, zbog incidenata na utakmici protiv Lihtenštajna naš Savez je kažnjen sa oko 40.000 KM. Uz to, zbog bakljade i bacanja baklji na teren na stadionu u Vaduzu, UEFA je zabranila prodaju ulaznica našim navijačima za prvu narednu utakmicu u organizaciji UEFA-e.

Bh. savez je kažnjen i za domaću utakmicu protiv Portugala. FSBiH će oko 40.000 KM morati platiti "zbog diskriminatornog ponašanja naših navijača". 

Također, UEFA je naredila i djelimično zatvaranje stadiona tokom prve sljedeće takmičarske utakmice UEFA-e u kojoj ćemo biti domaćini. Savez mora prije utakmice obavijestiti UEFA-u o sektorima koji će biti zatvoreni, a koji će imati najmanje 3.000 mjesta.

Međutim, ni tu nije kraj "čestitkama". Savez je kažnjen sa dodatnih oko 24.000 KM zbog blokade prolaza na tribinama protiv Portugala. 

Oko 20.000 KM će Savez koštati ubacivanje predmeta u teren na meču sa Portugalom, te još 8.000 za upad navijača koji se želio fotografisati sa Kristijanom Ronaldom (Cristiano).

Odluka Disciplinske komisije UEFA-e. UEFA

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.