ZAPRIJETILI IZ FSS-A

UEFA-ina pravila su jasna: Šta će se desiti ako Srbija napusti Euro

FSS će zahtijevati od UEFA najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo takmičenje, rekao je generalni sekretar FSS-a

Reprezentacija Srbije. UEFA

E. Ć.

20.6.2024

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije jučer su zatražili žestoke kazne za Hrvatsku i Albaniju zbog skandiranja navijača "Ubij Srbina", a čak su i zaprijetili napuštanjem Evropskog prvenstva.

UEFA je već pokazala da neće praštati - oduzela je akreditaciju kosovskom novinaru koji je provocirao navijače Srbije, a kaznila je već Fudbalski savez Srbije, Fudbalski savez Albanije i Fudbalski savez Hrvatske.

- FSS će zahtijevati od UEFA najoštrije mjere, pa i po cijenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja - rekao je generalni sekretar FSS-a Jovan Šurbatović.

Zanimljivo je bilo pogledati UEFA-in pravilnik. U njemu stoji da, ako se jedna reprezentacija povuče s Evropskog prvenstva, sve njene utakmice bi se registrovale s 3:0.

Srbija trenutno igra meč 2. kola protiv Slovenije, a u slučaju da iz FSS-a odluče povući "Orlove", meč 3. kola protiv Danske bi bio registrovan rezultatom 3:0 u korist skandinavske ekipe.

Osim što bi se utakmica registrovala rezultatom 3:0 za Dansku, nema sumnje da bi se Fudbalski savez Srbije suočio sa žestokom kaznom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.