NARUČILI NJEMAČKI, ALI...

Otkriveno kako su fudbaleri Srbije putovali na Euro avionom na kojem je bila hrvatska zastava

"Tajna" o avionu s hrvatskom zastavom čuvana je sve do debakla na turniru i ispadanja u grupi nakon najava o velikom prolasku u nokaut-fazu

Srbija: Razočarala na Euru. AP

N. H.

prije 3 dana

Fudbalska reprezentacija Srbije doživjela je debakl na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a mnogi mediji, ali i političari u Srbiji, smatraju da je jedan od razloga za to i činjenica da su na takmičenje išli hrvatskim avionom. 

"Orlovi" su 11. juna poletjeli s beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u avionu koji na svom trupu ima hrvatsku zastavu, a kako je došlo do toga istražio je "Sport Klub".

FS Srbije najčešće koristi čarter letove aviokompanije "Air Serbia", a s obzirom na to da ona često nema avione na raspolaganju, te da i cijena bude problem, oni su se odlučili za njemačku kompaniju "Sundair".

Međutim, oni nisu bili upoznati da je sestrinska kompanija "Sundaira" hrvatska aviokompanija "Fly Air41 Airways", koju su Nijemci angažovali za let.

Nisu znali da su to sestrinske kompanije. Screenshot

Kada su čelnici ušli u avion, nisu primijetili ništa neobično s obzirom na to da su natpisi bili na njemačkom jeziku, ali niko nije primijetio da je na trupu aviona hrvatska zastava.

"Tajna" o avionu s hrvatskom zastavom čuvana je sve do debakla na turniru i ispadanja u grupi nakon najava o velikom prolasku u nokaut-fazu, pa čak i pobjeđivanju Engleske. Doduše, u toj utakmici su jedino i izgledali kao tim, a onda je preko noći avion postao glavna tema i jedan od razloga debakla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.