EVROPSKO PRVENSTVO

Italijani sastavili tim od fudbalera koji su najviše razočarali: Po dvojica iz Hrvatske i Srbije, tu je i zvijezda Reala

Ako mislite da je novac vrijedan rizika pada forme i konkurentnosti, onda vam se to naplati na velikim takmičenjima

Brozović: Loš turnir. AP

E. Ć.

prije 2 dana

Završen je prvi dio takmičenja na Evropskom prvenstvu, a prije utakmica osmine finala, italijanska La Gazzetta dello Sport napravila je sastav od 11 fudbalera koji su najviše razočarali.

U tom sastavu se nalaze po dva reprezentativca Hrvatske i Srbije. Na golu je Dominik Livaković, srce veznog reda drže Marcelo Brozović i Sergej Milinković-Savić, dok je u napadu Dušan Vlahović.

- Ako se prepustite mamcu novca, ako mislite da je novac vrijedan rizika pada forme i konkurentnosti, onda vam se to naplati na velikim takmičenjima - komentar je "Gazzette" o Brozoviću i Milinkoviću-Saviću.

Osim njih, tu su Italijan Đovani Di Lorenco (Giovanni Di Lorenzo), Portugalac Antonio Silva, škotski defanzivac Porteus, kao i njegov sunarodnjak Endi Robertson (Andy).

Među najvećim razočarenjima su i Francuzi Osman Dembele (Ousmane) i Antoan Grizman (Antoine Griezmann). Ovaj sastav upotpunio je Džud Belingem (Jude Bellingham, Engleska).

Igrači koji su najviše razočarali. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.