PREOKRET

Erik ten Hag na klupi Mančester junajteda do 2026. godine

Budućnost Ten Haga na klupi Mančester junajteda bila je u upitna na kraju prošle sezone

Erik ten Hag. AP Photo/Ian Walton

S. S.

prije 3 dana

Holandski trener Erik ten Hag produžio je ugovor s Mančester junajtedom do 2026. godine, objavio je danas slavni engleski klub.

Budućnost Ten Haga na klupi Mančester junajteda bila je u upitna na kraju prošle sezone, ali su u klubu odlučili da zadrže Holanđanina i produže mu ugovor za dvije godine.

- Veoma sam zadovoljan što sam postigao dogovor sa klubom o nastavku saradnje. Kada se osvrnemo na protekle dvije godine, možemo s ponosom razmišljati o dva trofeja i mnogim primjerima napredovanja u odnosu na ono na čemu smo bili kada sam se pridružio - kazao je 54-godišnji Ten Hag za klupsku internet stranicu te dodao:

- Međutim, takođe moramo biti jasni da predstoji još mnogo napornog rada kako bismo dostigli nivo koji se očekuje od Mančester junajted, što znači napad na engleske i evropske trofeje. U mojim razgovorima s klubom, pronašli smo potpuno jedinstvo u našoj viziji za postizanje tih ciljeva i svi smo snažno posvećeni tome da zajedno krenemo na taj put.

Ten Hag je na Old Traford stigao u ljeto 2022. godine te s Mančester junajted u prvoj sezoni osvojio Liga kup Engleske, a u protekloj FA kup. Tokom trenerske karijere vodio je Go Ahead Eagles, Bajern Minhen II, Utreht i Ajaks.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.