NAKON TRI SEDMICE

Počinju spektakli na Evropskom prvenstvu: Od 18 sati sastaju se Španija i Njemačka, a tri sata kasnije Portugal i Francuska

Po mnogima, Španija i Njemačka su najviše pokazale tokom ovog Evropskog prvenstva i upravo su njih vidjeli u finalu

Portugal dočekuje Francuze. UEFA

Z. K.

prije 2 dana

Došao je dan za početak duela četvrtfinala na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a pred nama su dva klasika evropskog nogometa. Od 18 sati sastaju se Španija i Njemačka, a tri sata kasnije Portugal i Francuska.

Dvije selekcije

Po mnogima, Španija i Njemačka su najviše pokazale tokom ovog Evropskog prvenstva i upravo su njih vidjeli u finalu, no to nije bilo moguće zbog žrijeba. "Kuglice" su nekada davno projektovale da se ove dvije selekcije sastanu baš u četvrtfinalu.

U ovom duelu teško je odrediti čak i onog blagog favorita. Španija je na furiozan način savladala sve svoje rivale na ovom Evropskom prvenstvu, dok je Njemačka pobijedila sve osim Švicarce, ali i to im je bilo dovoljno za prvo mjesto u grupi.

- Ovo su dvije velike sile evropskog nogometa i prva stvar koju bih rekao o svojoj ekipi jeste da je jedna od naših prednosti to što uvijek nastupamo kao jedno. U tom pogledu Njemačka nam je zapravo dosta slična - rekao je španski selektor Luis De la Fuente.

Utakmica između Španije i Njemačke igra se na MHP Areni u Stutgartu s početkom u 18 sati, a sudit će ga Englez Anthony Taylor. Očekuje se oko 55.000 gledalaca na stadionu.

Tri sata poslije, neće biti ništa manje uzbudljivo u okršaju Portugala i Francuske. Također, radi se o duelu selekcija koje sebe vide u finalu pa čak i korak dalje na ovom Evropskom prvenstvu.

Duel Portugala i Francuske igra se s početkom od 21 sat, a i njega će suditi Englez, ovoga puta Michael Oliver. Duel se igra na Volkspark stadionu u Hamburgu pred oko 50.000 gledalaca. Obje utakmice možete gledati u prijenosu na BHRT-u te uz tekstualni prijenos na portalu Avaz.ba.

Raspored četvrtfinala:

Petak:

18:00 Španija - Njemačka

21:00 Portugal - Francuska

Subota:

18:00 Engleska - Švicarska

21:00 Nizozemska - Turska

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.