KONFERENCIJSKA LIGA

Velež i Inter remizirali na Grbavici, odluka o prolasku dalje pada u Andori

Gosti iz Andore vodili su od 34., a remi Veležu donio je Brazilac Lohan u 65., samo tri minute po ulasku u igru

Velež - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5
E. Ć.

10.7.2024

Fudbaleri Veleža remizirali su u prvoj utakmici 1. pretkola Konferencijske lige protiv andorskog Intera Klub d'Eskaldesa (1:1).

Prije susreta je uručen dres Denisu Zvoniću, doskorašnjem kapitenu Veleža koji je po završetku igračke karijere postao sportski direktor Mostaraca, sa simboličnim brojem 329 - koliko je on utakmica odigrao za "Rođene".

Zvonić: Odigrao 329 utakmica za Velež. Fena

Utakmica na Grbavici nije počela najbolje po bh. predstavnika jer su gosti iz Andore zaprijetili već u 1. minuti.

Uzvratio je Omar Pršeš, koji je u prvom djelu bio ubjedljivo najopasniji igrač Veleža. Otvoreno se igralo na početku utakmice, a do promjene rezultata došlo je u 34. minuti kada je Lopez Elo pogodio nakon asistencije Asubrea.

Inter je na odmor otišao s vodstvom od jednog gola. Velež je od starta drugog dijela napao. Trener Damir Čanadi je odmah u igru uveo Nermina Haskića.

Prvo je Šturm u 54. pogodio stativu, a onda je u 60. minuti Velež mogao dobiti penal, ali sudija nije vidio povlačenje Haskića.

Pet minuta kasnije "Rođeni" stižu do gola koji su kreirali rezervisti Ante Oreč i Elzi Lohan. Oni su ušli u igru u 62., a samo tri minute kasnije donijeli su izjednačenje svom timu.

Velež je mogao i do punog preokreta, ali Haskićev šut je prošao pored gola. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i na semaforu je ostalo 1:1.

Revanš susret ove dvije ekipe na programu je za sedam dana u Andori.

Rezultat i strijelci:

Velež - Inter 1:1 (Lohan 65' / Lopez Elo 34')

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.