SJAJNO FINALE

Barbora Krejčikova osvojila Vimbldon!

Krejčikova je u dubl konkurenciji već osvajala sve Gren slemove, dok joj je ovo drugi u singl

S finala Vimbldona u ženskoj konkurenciji. AP

N. H.

13.7.2024

Češka teniserka Barbora Krejčikova osvajačica je ovogodišnjeg izdanja Vimbldona. Ona je u finalu poslije tri seta pobijedila Italijanku Jasmin Paolini rezultatom 2:1, po setovima 6:2, 2:6, 6:4. 

Krejčikova je u dubl konkurenciji već osvajala sve Gren slemove, dok  joj je ovo drugi u singl, nakon što je već bila prvakinja Rolan Garosa. 

U finalu je viđena predstava kakvu jedno finale Vimbldona zaslužuje. Obje teniserke su pružile svoj maksimum, ali na kraju je dosadašnja 31. teniserka svijeta trijumfovala. 

Meč je sjajno započela, pa je već u prvom gemu oduzela servis protivnici, da bi taj brejk potvrdila, a onda napravila još jedan u 5. gemu za sigurno osvajanje drugog seta.

Međutim, Italijanka Paolini se nije predavala i pokazala je da nije slučajno došla do samog finala. 

Uzvratila je sličnom mjerom u drugom setu. Osvojila je prvi gem na svoj servis, a onda napravila brejk. U osmom gemu je napravila još jedan, te naposljetku osvojila drugi set. 

Paolini je u boljem raspoloženju započela i treći set. Međutim, sedmi gem je bio presudan. Krejčikova je iskoristila drugu brejk priliku u tom gemu i napravila ključnu razliku. 

Imala je Paolini dvije brejk prilike u 10. gemu da produži finalni set, ali ih nije iskoristila.

Češka teniserka je nakon toga iskoristila svoju treću meč loptu i došla do titule na Vimbldonu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.