LUDNICA U HRVATSKOJ

Split gori: Ivan Rakitić spektakularno dočekan, ovo niko ranije nije doživio

Rakitić je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produženja na još jednu

S dočeka Ivana Rakitića - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2
E. Ć.

21.7.2024

Bivši reprezentativac Hrvatske i nekadašnja zvijezda Barcelone i Sevilje Ivan Rakitić novi je fudbaler Hajduka.

Rakitić je stigao u Split, a na putu do Poljuda gdje se održava press konferencija, priređen mu je spektakularan doček od strane navijača Hajduka.

On je potpisao ugovor na godinu dana uz opciju produženja na još jednu.

U Bijelom salonu stadiona Poljud održana je konferencija za medije na kojoj su se obratili predsjednik Hajduka Ivan Bilić i sportski direktor Nikola Kalinić, te Ivan Rakitić.

- Uvod je nepotreban. Ovo je jedan od najvećih transfera u historiji Hajduka i Hrvatske. Igrao je u velikim klubovima, osvajao je transfere, a ovo mu je najveći klub u karijeri. 

U to će se ubrzo i sam uvjeriti. Želim da ovo što prije završi, jer već u četvrtak nam je prva utakmica i želimo u sezonu krenuti kako treba - rekao je Kalinić.

Poslije Kalinića, priliku za obraćanje dobio je Ivan Rakitić.

- Prije svega da se zahvalim svima vama koji ste ovdje došli da me pozdravite. Zahvaljujem se predsjedniku, direktoru i navijačima, posebno mojoj ženi koja me podržala u ovoj odluci, vjenčanom kumu Keti, koji su svi imali ulogu da se ovo dogodilo. 

Da mi je neko prije dva, tri mjeseca rekao da ću ovdje sjediti, nasmijao bih mu se. Sretan sam i ponosan što mogu hrvatskom nogometu vratiti sve što je on meni dao. 

Otvorila se mogućnost da dođem u SHNL, a Hajduk je bio jedina opcija. Sretan sam što ću uživati ovdje i jedva čekam da se pridružim ekipi, da osjetim ove navijače i da što prije krenemo - rekao je Rakitić.

Na konferenciji za medije je upitan kakva je veza s Hajdukom.

- Glavni krivac je tu, on me pozvao prije 17 godina kad smo kao dva mlada lava krenuli u osvajanje turnira Četiri kafića. Kad sam upoznao vjenčanoga kuma nisam očekivao da će se ovo dogoditi. 

Došao sam iz poštovanja prema svom bivšem saigraču i nisam očekivao da će se ovo dogoditi. Ja sam Hrvat, meni je Hrvatska sve i s godinama sam se počeo vezati za ovu sredinu. Ništa nije bilo planirano ni forsirano. 

Dođeš na jedno mjesto gdje se osjećaš kao doma i to je najljepše. Ko bi rekao da ću imati najbolje prijatelje baš u Splitu, ali to je moj dom u Hrvatskoj. 

Moram se zahvaliti sponzorima što su to omogućili i pozvali me da budem dio Hajduka. Idemo dati sve od sebe. Ta ljubav je počela prije 17 godina i nikad nisam očekivao da će taj dan doći, a li ne mogu biti sretniji nego dana - poručio je Rakitić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.