TRENER BORCA

Žižović nakon PAOK-a: Ono što smo htjeli i dobili smo, ovi momci vjeruju i igrat će do kraja

Primili smo golove iz nekih jeftinih situacija

Mladen Žižović. FK Borac Banja Luka

S. S.

24.7.2024

Fudbaleri Borca „skupo su prodali kožu“ na gostovanju u Solunu. U okviru prve utakmice drugog pretkola Lige prvaka, Banjalučani su doživjeli poraz rezultatom 3:2.

Borac će morati da nadoknadi gol zaostatka, ali ima itekako razloga za optimizam nakon 90 minuta u Solunu, gdje je Borac ne samo dva puta stigao do izjednačenja, već i pružio vrlo dobru partiju tokom većeg dijela meča.

Trener Borca Mladen Žižović nakon utakmice rekao je kako je PAOK i dalje favorit, ali i da su se čuda dešavala.

- Prije utakmice su oni bili favoriti, a i dalje su s obzriom na sve okolnosti. Na veličinu kluba, rezultate, tradiciju, njihov budžet i na njihov individualni kvalitet, ali mnogo puta se desilo u fudbalu da klub koji ima manje šanse prođe dalje. Mi koji se bavimo sportom ćemo se truditi uvijek da dajemo maksimum i da pokušamo da napravimo velika iznenađenja. Tada naš rad koji nije popraćen kao kod ovakvih klubova dobija na još većoj važnosti - rekao je Žižović, prenosi Mondo.

Prekidi su bili najveći problem za Borac, sva tri pogotka primili su crveno-plavi poslije kornera, ali i velike greške Šiškovskog, što su Grci znali da kazne i preko Trosta-Ekonga stignu do pobjedonosnog gola za 3:2.

- Ono što smo htjeli, dobili smo, a to je da imamo živu i aktivnu utakmicu u revanšu. Mi ćemo ponovo pokušati da se suprostavimo PAOK-u, a mislim da smo i danas u većem dijelu utakmice to uspjeli. Primili smo golove iz nekih jeftinih situacija. Dobro smo analizirali utakmicu i znali smo odakle nam prijete, pripremali smo se za prekide, s obzirom da su prošle godine, čini mi se, protiv Dinama postigli tri gola iz prekida. Generalno, teško je to možda nekad i braniti, ali čestitam svojim momcima koji su bili fenomenalni večeras. Postići dva gola u ovakvom ambijentu je zaista za svaku pohvalu i dobar pokazatelj kuda klub treba da ide - naveo je.

O fudbalerima grčkog šampiona imao je samo riječi hvale, ali predaje nema.

- U klubu imaju mnogo dobrih igrača što je evidentno. Možda oni najbolji nisu ni započeli utakmicu i ušli su u drugom dijelu utakmice. Mislim isto što i prije utakmice, ono što smo izanalizirali, da su Živković, Tajson i Despodov koji su udarne igle prošle sezone i dalje jedan od najboljih dijelova tima. Međutim, oni možda još traže formu, a mi ćemo pokušati da iskoristimo momentum, koji je sada možda sad još više na našoj strani i da kroz jednu organizovanu igru pokušamo doći do velikog čuda. Prije utakmice smo to pričali, mnogi nam to nisu vjerovali i kroz podsmijeh to prihvatili, ali ovi momci vjeruju i igraće do kraja - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.