TRENER SARAJEVA

Zekićeva poruka za navijače pred Spartak: Moramo ih ispoštovati, mnogi su teškom mukom skupili novac da dođu

Naravno da razmišljam o Trnavi, ali ako budem previše o njima razmišljao, neću stići o nama, dodao je

Zoran Zekić. Sportsport.ba

N. H.

30.7.2024

Fudbaleri Sarajeva u srijedu igraju revanš susret 2. pretkola Konferencijske lige protiv Spartaka u trnavi. 

Prvi susret koji je igran na stadionu "Asim Ferhatović Hase" završen je bez golova, a prije novog susreta dvije ekipe govorio je trener bordo tima Zoran Zekić. 

- Iznimo sam zadovoljan dijelom periodizacije i kako momčad izgleda. Ali svjestan sam da će doći i kriza. Tražit ćemo svoje najbolje trenutke koje trenutno posjedujemo. Sutra nam je bitna utakmica, a dodatni motiv je mnogo naših navijača. Mnogi od njih su teškom mukom skupili novac, tako da to moramo respektirati. Moramo izraziti respekt za sebe, svoju obitelji, navijače i klub. Nema dileme koliko smo spremni. Utakmica koje ti daje puno više motiva od uobičajenog - kazao je Zekić.

Na pitanje šta očekuje od Spartaka, koji se nalazi u rezultatskoj krizi, Zekić odgovara:

- Naravno da razmišljam o Trnavi, ali ako budem previše o njima razmišljao, neću stići o nama. Oni imaju svoje neke probleme, nadam se da samo igračima približili i na koji način možemo pobijediti. Moramo iskoristit sve rupe koje se otvaraju u takvim sitaucijama

Dobio je šef stručnog štaba Sarajeva i pitanje o Muhamedu Buljubašiću, koji je danas potpisao za Rizespor.

- Žao mi je što je bio povrijeđen cijelo vrijeme i nisam ga ni osjetio na treningu. Divan dečko, žao mi je što tako mlad igrač odlazi iz Sarajeva i nismo imali priliku surađivati - kazao je. 

Sarajevo nije tražilo odgodu utakmicu, tokom evropskih natupa, a Zekić zaključuje da ih to izbacilo iz dobrog ritma.

- Nismo o odgodi razmišljali, bitno je da igramo u ovom ritmu. Imamo roster igrača koji mogu odgovoriti na sve što nas čeka - poručio je trener bordo tima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.