NA OTVARANJU NOVE SEZONE

Blijedo izdanje "Plavih": Široki Brijeg nosi puni plijen s Grbavice

Junak Širokobriježana bio je Marijan Ćavar koji je pogodio u 13. minuti nakon sjajne asistencije Dine Ćorića

Željezničar Široki - Avaz
S utakmice na Grbavici - Avaz
S večerašnje utakmice - Avaz
Boljević - Avaz
Štilić i Cocalić: Oprostili se od Željezničara - Avaz
E. Ć.

3.8.2024

Fudbaleri Širokog Brijega pobijedili su Željezničar na Grbavici u meču 1. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine rezultatom 1:0.

Junak Širokobriježana bio je Marijan Ćavar koji je pogodio u 13. minuti nakon sjajne asistencije Dine Ćorića. Glavni sudija utakmice Luka Bilbija je sačekao provjeru iz VAR sobe, što je novitet u ovoj sezoni, a onda pokazao na centar.

Željezničar je nakon primljenog pogotka napadao, a najbolju šansu u prvom dijelu imao je Abdulmalik Al Džaber (Al Jabber) u 30. minuti kada je njegov šut sjajno odbranio golman Tomislav Adolf Tomić.

Na odmor smo otišli pri rezultatu 0:1 za Široki Brijeg, a gosti su mogli do novog gola na otvaranju drugog dijela. Ćavar je bio u sjajnoj poziciji, ali nije dobro šutirao.

Devet minuta kasnije domaći su imali najbolju priliku na utakmici. Amer Hiroš je uposlio Sulejmana Krpića koji slabo šutira iz odlične pozicije. Potom je u 61. minuti zaprijetio Nemanja Cavnić, ali se intervencijom istakao golman Tomić. Ćavar je u 72. imao još jednu dobru šansu, ali je njegov šut iskosa pogodio stativu.

Željezničaru nije pomogla ni sjajna podrška velikog broja navijača, kao ni 16 kornera koliko je izvela ekipa Denisa Ćorića.

"Plavi" u narednom kolu gostuju Veležu, dok Široki Brijeg ide put Bijeljine gdje će igrati protiv Radnika.

Rezultat i strijelac:

Željezničar - Široki Brijeg 0:1 (Ćavar 13')

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.