WWIN LIGA BIH

Kolo u znaku derbija u Mostaru

Sve utakmice počinju minutom šutnje kako bi se odala počast Dženanu Uščupliću

Željezničar želi prekinuti crni niz protiv Veleža. FK Željezničar

10.8.2024

Drugo kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine igrat će se u tri dana. U subotu i nedjelju su na rasporedu po dvije utakmice, u ponedjeljak se igra još jedna, dok je duel Igmana i Borca odgođen zbog evropskih obaveza Banjalučana.

Kolo otvaraju fudbaleri Slobode i Posušja koji se u subotu od 18.45 sastaju na Tušnju, a pravdu na ovom susretu će dijeliti Dragan Petrović.

Pravi derbi se igra u Mostaru gdje će se u subotu od 21 sat sastati Velež i Željezničar. Haris Halkić će suditi ovu utakmicu u kojoj će „Plavi“ pokušati prekinuti niz poraza od Mostaraca – tri uzastopna. Inače, posljednji put je Željezničar došao do gostujuće pobjede protiv Veleža još 2016. godine, što je još jedan niz koji želi prekinuti, a u tome će mu pomoć biti velika podrška navijača koja se najavljuje.

Inače, Fudbalski savez Bosne i Hercegovine objavio je kako će sve utakmice 2. kola Wwin lige BiH početi minutom šutnje zbog smrti Dženana Uščuplića, bivšeg fudbalera i trenera Sarajeva koji je stradao od posljedica udara groma na Zelengori.

Kompletan raspored 2. kola Wwin lige: Sloboda – Posušje (subota, 18.45 – Dragan Petrović), Velež – Željezničar (subota, 21.00 – Haris Halkić), Radnik – Široki Brijeg (nedjelja, 18.45 – Sabrija Topalović), GOŠK – Zrinjski (nedjelja, 21.00 – Darko Gedžić) i Sloga – Sarajevo (ponedjeljak, 17.30 – Frano Jelić).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.