NEVJEROVATNA PONUDA

Dao "zeleno svjetlo" ponudi od milijardu eura: Saudijci kradu Vinisijusa od Reala?

Paket bi uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za ambasadora Svjetskog prvenstva 2034. godine, ali o tim uslovima tek treba razgovarati

Vinisijus Žunior. UEFA

N. H.

12.8.2024

Zvijezda madridskog Reala Vinisijus Žunior (Vinicius Junior) otvoren je za milijardu eura vrijednu ponudu iz Saudijske Arabije, potvrdio je Reutersu izvor blizak igraču. 

Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF) su ponudili 24-godišnjem Brazilcu petogodišnji ugovor vrijedan ukupno milijardu eura, plus bonuse. 

Paket bi uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za ambasadora Svjetskog prvenstva 2034. godine, koje bi se trebalo održati u zemlji, ali o tim uslovima tek treba razgovarati. 

Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinisijus nije odbacio taj potez i dao je dopuštenje PIF-u da pristupi Realu za početak pregovora. 

Uprkos što me što su "sretni i motivisani" u glavnom gradu Španije, Vinisijus i njegov tim smatraju kako tako unosnu ponudu trebaju pažljivo proučiti.

Drugi izvor blizak igraču rekao je da Real nije pokazao interes za pregovore o transferu, ističući igračevu klauzulu o otkupu od milijardu eura.

Do sada je najveću odštetu od saudijskih klubova, platio Al Hilala, koji je potrošio 90 miliona eura za kupovinu Nejmara (Neymar) iz PSG-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.