ZVIJEZDA SALZBURGA

Dedić sretniji od Džeke i Krunića: "Zmaj" nastavlja pohod na Ligu prvaka, upisao i asistenciju

Dedić je sa svojim Salzburgom remizirao kod Tventea s 3:3, ali zahvaljujući pobjedi iz prvog meča (2:1) prošao u plej-of Lige prvaka

Dedić: Nova asistencija. Platforma X

E. Ć.

13.8.2024

Za razliku od Edina Džeke i Radeta Krunića, njihov saigrač iz fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Amar Dedić nastavio je svoj pohod na Ligu prvaka.

Dedić je sa svojim Salzburgom remizirao kod Tventea s 3:3, ali zahvaljujući pobjedi iz prvog meča (2:1) prošao u plej-of Lige prvaka. Naš reprezentativac je u večerašnjem susretu upisao i asistenciju. 

Maurits Kjaersgard (Kjaergaard) je u 17. doveo Salzburg u prednost, a osam minuta kasnije Nene pogađa nakon asistencije Dedića. To je bila druga asistencija za Dedića u ovoj sezoni.

Tvente se u ovu utakmicu vratio u 43. minuti pogotokom Misa Hilgersa (Mees). Na 3:1 povisio je Musa Kunfolo Jeo (Moussa Kounfolo Yeo) u 46., ali to nije bilo dovoljno za trijumf austrijskog viceprvaka.

Alek Van Horenbek (Alec Van Hoorenbeeck) je u 64. smanjio na 2:3, a samo devet minuta kasnije Kjaersgard promašuje penal za Salzburg.

Kazna za promašaj stigla je u 87. kada je Sem Steijn pogodio za 3:3. Dedić je ovaj susret odigrao do kraja.

Salzburg će u plej-ofu igrati protiv kijevskog Dinama koji je s ukupnih 2:1 bio bolji od Rendžersa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.