TRENER BANJALUČKOG TIMA

Mladen Žižović nakon historijskog uspjeha Borca: Ovo je fenomenalna stvar za Bosnu i Hercegovinu

Nadam se da ćemo imati kvaliteta da osigura i Evropsku ligu i najveći uspjeh u historiji bh. fudbala

Žižović: Zaslužena pobjeda. FK Borac

E. Ć.

15.8.2024

Fudbaleri Borca su pobjedom protiv Klaksvika (3:1, ukupno 4:3) izborili plej-of Evropa lige, a samim tim i grupnu fazu evropskog takmičenja.

Igrat će plej-of protiv Ferencvaroša za ulazak u grupu Evropa lige, a u slučaju poraza protiv mađarskog tima, nastupat će u grupnoj fazi Konferencijske lige.

Historija je ispisana u Banjoj Luci, a nakon meča izjavu je dao trener Borca Mladen Žižović.

- Vidite, mislim da smo zaslužili ovu pobjedu. Bez obzira što smo primili gol iz prekida, vidjeli ste da su dosta opasni i iz auta, iz slobodnih udaraca.

Mislim da smo ipak u svim elementima fudbalske igre zaslužili pobjedu. Fenomenalna stvar za FK Borac, za Bosnu i Hercegovinu i nadam se da ćemo imati kvaliteta da osigura i Evropsku ligu i najveći uspjeh u historiji bh. fudbala - rekao je Žižović.

Kazao je da njegovi izabranici nisu odustajali od njihovog načina igre i plana.

- Tražili smo kroz igru pogodak. Fenomenalna dva gola kroz akcije koje smo radili na treningu. Mislim da smo po svemu zaslužili ovu pobjedu.

Mislim da trebamo prespavati, večeras to proslaviti. Misli idu ka prvenstvu. Sve ovo nam je donijelo upravo prvo mjesto u prošloj sezoni. Naša baza je prvenstva. U nedjelju imamo utakmicu i nadam se da će se igrači oporaviti. Danas su igrali produžetke i dosta se fizički i emotivno istrošili - poručio je Žižović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.