PERFEKTAN POČETAK

Furiozan bordo start: Sarajevo savladalo GOŠK za treću ligašku pobjedu u sezoni

Za bordo tim pogađali Oliveira, Gulijašvili i Čataković

S večerašnje utakmice - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
E. Ć.

19.8.2024

Fudbaleri Sarajeva sjajno su krenuli u novu sezonu Wwin lige Bosne i Hercegovine. Bordo tim je u sklopu 3. kola na svom terenu savladao GOŠK (3:1) i došao do treće pobjede iz isto toliko utakmica.

Izabranici Zorana Zekića napali su od prve minute, ali nisu mogli ugroziti gol mladog golmana Tarika Karića. Posao im je olakšalo isključenje iskusnog Enesa Sipovića nakon reakcije VAR sobe u 27. minuti.

Gabeljani su odolijevali sve do 41. minute kada se Renan Oliveira iskupio za prethodne promašaje i pogodio za oduševljenje navijača na Koševu. Nije tu bio kraj uzbuđenjima jer je u nadoknadi prvog dijela fantastični Gruzijac Giorgi Gulijašvili (Guliashvili) udvostručio prednost bordo tima.

Sarajevo je silovito napadalo u drugom dijelu, kao da je jurilo zaostatak. Redale su se šanse ispred gola gostiju, a saveznici Karića i GOŠK-a bili su prečka i stativa. A onda u 69. Hamza Čataković uspijeva pronaći put do mreže za svoj drugi gol u sezoni.

Samo dvije minute kasnije GOŠK dolazi do utješnog pogotka. Ivan Ikić je centrirao iz kornera s desne strane, golman Sarajeva Emil Rockov otišao u prazno, a Dan Lagumdžija iskoristio poklon i poslao loptu u mrežu.

Do kraja utakmice se rezultat više nije mijenjao, a vrijedi istaći da je od 73. minute priliku za debi dobilo veliko pojačanje Sarajeva, robusni napadač Aldin Turkeš. 

Sarajevo će u narednom kolu odmoriti jer je odgođen susret sa Zrinjskim zbog evropskih obaveza Mostaraca, dok će GOŠK dočekati Posušje.

Rezultat i strijelci:

Sarajevo - GOŠK 3:1 (Oliveira 41', Gulijašvili 45+4'. Čataković 70' / Lagumdžija 71')

Standings provided by Sofascore
Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.