ZVANIČNO

Haris Tabaković potpisao: Hofenhajm ozvaničio transfer videom, u njemu i legenda BiH

Klub u kojem su dubok trag ostavili bivši "Zmajevi" Vedad Ibišević i Sejad Salihović sada je dom aktuelnog reprezentativca naše zemlje

Tabaković: Potpisao ugovor. Platforma X

E. Ć.

23.8.2024

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Tabaković (30) i zvanično je postao igrač Hofenhajma.

Klub u kojem su dubok trag ostavili bivši "Zmajevi" Vedad Ibišević i Sejad Salihović sada je dom aktuelnog reprezentativca naše zemlje.

Zanimljivo da je Hofenhajm transfer potvrdio videom na društvenim mrežama u kojem se pojavio i Sejad Salihović.

- Bosanac iz Herte u Hofenhajmu - rekao je Salihović.

Tabaković je prošlog ljeta stigao iz bečke Austrije u Hertu za koju je dao 25 golova na 39 utakmica u svim takmičenjima. To je bila najbolja preporuka klubovima da pokažu interes za njega, a najkonkretniji i najbrži je bio Hofenhajm.

Kako je objavljeno iz kluba, Tabaković je prošao medicinski pregled i potpisao ugovor do 2027. godine. Herta će na ime obeštećenja između tri i četiri miliona eura.

- Sa svojom visinom i prodornošću, Haris je tipičan napadač koji je dokazao svoj instinkt za golom posljednjih godina i na raznim pozicijama. On je iskusan igrač i apsolutni profesionalac - rekao je Frank Kramer, privremeni sportski direktor Hofenhajma.

Inače, drugi bundesligaš je danas pokušao pokvariti poslove Hofenajmu. Kako je otkrio ugledni njemački novinar Florian Pletenberg (Plettenberg), Majnc je želio "ukrasti" Tabakovića, ali je on na kraju ipak postao fudbaler Hofenhajma.

Trebao bi imati ozbiljnu ulogu u ekipi jer dolazi sa zadatkom da nadoknadi odlaske Maksmilijana Bejera (Maximilian Beier) i Vuta Veghorsta (Wout Weghorst).

Podsjetimo, Tabaković je karijeru počeo u omladinskim kategorijama Jang Bojsa, a igrao je još za švicarske Vil, Grashopers, mađarske Debrecen i Diosgijor, te austrijske Lustenau i bečku Austriju. Ima dva nastupa za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.