"POSEBNI" JE BIO U PRAVU

Murinjo i Perez su se svađali zbog Modrića, gazda Reala je želio dovesti druga dva veznjaka

Sjajnom Hrvatu niko nije bio naklonjen, od navijača, medija, pa čak i predsjednik vlastitog kluba..., svi su bili protiv njega osim Murinja

Murinjo i Perez. Platforma X

E. Ć.

27.8.2024

Hrvatski veznjak Luka Modrić mogao bi uspjeti ono što nije pošlo za rukom Kristijanu Ronaldu (Cristiano), Ikeru Kasiljasu (Casillas), Serhiju Ramosu (Sergio), Raulu Gonzalesu, Karimu Benzemi..., da se oprosti u dresu Real Madrida.

Modrić ima 39 godina i sigurno će do kraja tekuće sezone biti član kraljevskog kluba. Upitno je šta će biti poslije, baš kao što je bila upitna Modrićeva budućnost u Madridu kada je tek došao.

Dočekan "na nož"

Njega je 2012. iz redova Totenhema doveo tadašnji trener Reala Žoze Murinjo (Jose Mourinho) za gotovo 40 miliona eura. Međutim, Modrić je bio dočekan "na nož". 

Navijači su ga proglasili najgorim transferom godine u Španiji u anketi ugledne "Marce", nisu mu bili naklonjeni ni mediji, ni predsjednik Florentino Perez. Srećom po Luku, Murinjo je bio uz njega, čak se i svađao s Perezom.

Modrić i Murinjo. Platforma X

Dok se Luka mučio da se dokaže, tih dana je procurilo da ga Perez nije želio dovesti.

- Predsjednik Florentino Perez nije se slagao s Murinjom, on je forsirao dovođenje Santija Kazorle (Cazorla) iz Malage ili Davida Silve iz Manchester Cityja. No Murinjo je bio uporan u želji da dovede Modrića. Zbog toga su čak i ušli u manji sukob - otkrio je tada jedan španski novinar, prenose 24sata.

"Bolji i Kaka i Šahin"

Modriću u to vrijeme nisu bili naklonjeni ni korisnici društvenih mreža koje su baš u tom periodu doživljavale nevjerovatnu ekspanziju.

- Kaka i Šahin su bolji igrači od njega. Nije potreban Realu - komentarisali su korisnici društvenih mreža.

Sada, 12 godina poslije, Modrić je kapiten i najtrofejniji fudbaler u historiji madridskog kluba (27 trofeja). A Murinjo je kao i u mnogo slučajeva bio u pravu.

Ipak, Murinjo i Modrić nisu mnogo sarađivali jer je Portugalac na kraju sezone 2012/13 napustio Real, ostavivši dobre temelje ekipe koja će u budućnosti, dorađena stilovima Karla Anćelotija (Carlo Ancelotti) i Zinedina Zidana dominirati svjetskim fudbalom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.