EPILOG SUKOBA

Sjećate li se haosa nakon meča Kolumbije i Urugvaja: Sada su stigle kazne, najgore je prošao Nunjez

Bilo je bacanja piva, vrijeđanja i provokacija, a onda su igrači "uletjeli" među publiku, a Nunjez je uletio među publiku

Haos na tribinama nakon utakmice. AP

E. Ć.

28.8.2024

Polufinalna utakmica ovogodišnje Kopa Amerike, južnoameričkog kontinentalnog prvenstva, između Urugvaja i Kolumbije (0:1) zasjenili su sukobi nakon posljednjeg sudijskog zvižduka.

Naime, jedan od navijača Kolumbije je isprovocirao neke od fudbalera Urugvaja, a osim toga Urugvajcima su, kao što su rekli neki od njih, bile ugrožene porodice na dijelu tribina.

Bilo je bacanja piva, vrijeđanja i provokacija, a onda su igrači "uletjeli" među publiku, a napadač Liverpula, Darvin Nunjez (Darwin Nunez), je prednjačio i udario nekoliko puta neke od navijača.

Upravo je Nunjez zaradio najveću kaznu. On neće moći igrati na pet narednih službenih utakmica Urugvaja, a morat će i platiti 20.000 dolara novčane kazne.

Njegov sunarodnjak Rodrigo Bentankur (Bentancur) je dobio jednu utakmicu kazne manje od Nunjeza, a platit će još 16.000 dolara.

Po tri utakmice suspenzije i 12 hiljada dolara kazne dobili su Ronald Arauho (Araujo), Hose Marija Gimenez (Jose) i Matijas Olivera (Mathias).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.