TRENERICA

Samira Hurem podnijela ostavku u Izvršnom odboru NS Kantona Sarajevo

Kako je navela u pojašnjenju svoje odluke, ostavku je podnijela iz ličnih, moralnih i sportskih razloga

Samira Hurem. Fena

FENA

29.8.2024

Bosanskohercegovačka nogometna trenerica Samira Hurem podnijela je ostavku na poziciji članice Izvršnog odbora Nogometnog saveza Kantona Sarajevo.

Kako je navela u pojašnjenju svoje odluke, ostavku je podnijela iz ličnih, moralnih i sportskih razloga, "prvenstveno zbog toga što je obesmislen rad svih nas koji smo kao predstavnici klubova izabrani u IO FS KS".

- Uvidom u sastav IO i Skupštine uočljivo je da FS KS vode predstavnici nekoliko udruženja za koje mi članovi Izvršnog odbora nikada nismo dobili zvanične dokumente i nismo znali ko ih predstavlja sve do momenta kada je Ministarstvo kulture i sporta KS u sve klubove dostavilo dokumentaciju. Ja sam puno uložila u fudbal, svoje zdravlje sam ugradila u Savez i reprezentaciju, praktično i cijeli svoj život. Zbog toga ne želim dozvoliti da se neko ko rukovodi sa FS KS igra sa mojim imenom ali i imenima naših najvećih klubova kao što su FK Sarajevo, FK Željezničar, Famos, Unis, Radnik ... i naravno SFK 2000 koji je naš najveći ženski klub i ne samo to, nego klub sa najviše titula u BiH - navela je Hurem.

Iz Izvršnog odbora FSKS odlazi, kako kaže, kao ponosna sportistkinja koja fudbal diše punim plućima, ali i "potpuno razočarana stanjem jer od nepravde nisam uspjela zaštititi ni samu sebe pa tako nisam mogla ni druge".

- Konačno sam shvatila da je to nemoguće u okruženju ovog saveza gdje su klubovi potpuno bespomoćni a trebalo bi da budu odlučujući faktor - zaključila je proslavljena bh. trenerica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.